2012. szeptember 10., hétfő

Barcelona: Olyat tesz a klub, mint még soha, íme a jövő évi mez...

A klub tagjai rábólintottak és engedélyt adtak a Barcelona jövő évi mezére. Ez önmagában nem lenne nagy dolog, de még egy olyan dologról van szó, melyet Laporta elnöksége alatt hoztak fel először, ám csak most vált megvalósíthatóvá. A klub 113 éves története alatt soha nem fordult még elő, hogy a klub katalán színekben képviseltesse magát. Ez a 2013/2014-es szezonban megszakad, hiszen a szurkolók és a klub tagjai is áldásukat adták a dologra.  

A csapat a hazai bajnoki mérkőzéseken természetesen a szokásos gránátvörös-kék mezben fog szerepelni, ám idegenbeli fellépésein a katalán színeket képviseli majd és annak motívumait. Ezzel a katalán klub belép azon klubok társaságába. melyek idegenbéli mezükön képviselik autonómiai hovatartozásukat a spanyol bajnokságban. Ezek a klubok: Real Madrid, Levante, Valencia, Málaga és az Atletic Bilbao.

Ezt a dolgot viszont biztosan fogja kísérni politikai vízhang, hiszen így a klub Katalánként képviselheti magát a világ színe előtt. Aki nem tudná Katalónia szeretne függetlenedni Spanyolországtól, ez ad külön pikantériát a dolognak...

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése