2012. június 12., kedd

Remek küzdelem és pontosztozkodás a lengyel-orosz derbin, még minden megtörténhet a csoportban

Egy jó hajtós mérkőzésen játszott döntetlent egymással a lengyel és az orosz válogatott. A vezetést a Szbornaja szerezte meg, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak. Ezzel az eredménnyel még minden nyitott a csoportban, semmi sem dőlt el. Reméljük a mérkőzést követően nem folytatódnak a szurkolói összecsapások az utcákon.

A találkozót a lengyelek kezdték jobban, több alkalommal alakítottak ki helyzetet. Az oroszok hiába birtokolták többet a labdát, a házigazda volt a veszélyesebb az első huszonöt percben. Ezt követően már mind a két oldalon akadtak lehetőségek, melyekből  az oroszok gólra is váltottak egyet. A 37. percben egy Arshavin szabadrúgást követően Dzagojev fejelt a kapuba és ezzel vezetést szereztek az oroszok. A fiatal orosz csatár ezzel már három gólnál jár és vezeti a góllövőlistát. Hiába lőttek kapura többet a lengyelek mégis a Szbornaja vonult előnnyel a szünetre. Mind a két fél gólra törően játszik és a győzelemre hajt, jó iramú a találkozó.

Az iram a szünet után sem fagyott alább, mind a két oldalon adódtak lehetőségek, ám azok  kimaradtak. Nem úgy az 57. percben, mikor Blaszczykowski bombája csapódott az orosz kapu jobb felső sarkába, mintegy 17 méterről. Ez a találat csak jót tett az amúgy is jó iramú mérkőzésnek. Előbb egy remek Dzagojev lövést védett a lengyelek hálóőre, majd a túlsó oldalon az oroszok kapusának kellett résen lennie Obraniak lövésénél. Az utolsó negyed óra mezőnyjátékkal és elkeseredett próbálkozásokkal tellett. A játékvezető hármat fújt a sípjába  és véget vetett a mérkőzésnek, melyen összességében igazságos döntetlen született.   

D csoport 2. forduló:
Varsó, Nemzeti Stadion, 56 070 néző. Vezeti: Stark (német)
Lengyelország - Oroszország 1-1 (0-1)
Gól: Blaszczykowski, illetve Dzagojev

Forma
1.Oroszország21105:24
2.Csehország21013:53
3.Lengyelország20202:22
4.Görögország20112:31

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése