2012. június 10., vasárnap

Robbant a dán dinamit a halálcsopoortban

A tegnapi napon a B csoport küzdelmeivel folytatódott az Európa Bajnokság. Ezt a csoportot mindenki halálcsoportként emlegeti, mivel Németország, Hollandia, Portugália és Dánia csapata vív a továbbjutásért. Sokan úgy vélték, hogy a dánoknak esélyük sincsen beleszólni a nagyok dolgába, ám  robbant a dán dinamit...

A találkozó eseménydúsan kezdődött, előbb egy dán csúsztatás Agger révén, majd pedig több alkalommal próbálkoztak a hollandok. Az első nagy helyzetet a 7. percben Van Persie hagyta ki. Egyre fokozódott a hollandok nyomása, ám a gól valahogy nem akart megérni. A 24. percben jött a hideg zuhany Robbenék számára, ugyanis Krohn-Dehli talált a kapuba és ezzel a semmiből megszerezték a vezetést a dánok. Ezt követően kicsit megzavarodtak Sneijderék, majd számtalan helyzetet dolgoztak ki, még kapufáig is eljutottak, de Andersen kapuját nem sikerült bevenniük.

A második játékrész sem hozott változást, a hollandok rengeteg alkalommal lőttek kapura, viszont az vagy fől, mellé ment, vagy Andersen a helyén volt és hárított. A percek teltek múltak, Dánia több alkalommal vezetett kontrát, majdnem kettőre növelték előnyüket. A végén még szerencséje sem volt Robbenéknek, mikor tiszta kezezés történt a dán tizenhatoson belül, de a sporttárs továbbot intett. Eltelt a hosszabbítás és megszületett a bombameglepetés, Aggerék három pontot szereztek Hollandia ellen és ezzel roppantmód felforgatták a B csoportot.

B csoport 1. forduló Harkiv:
Hollandia - Dánia 0-1 (0-1)
Gól: Krohn-Dehli

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése