2012. december 20., csütörtök

Abramovic nagyberuházása: 100 millió fontot költhet a Chelsea, három kiszemeltre költenének ennyit...

Roman Abramovic a Chelsea tulajdonosa szeretné, ha csapata ismét tündökölne, a tavalyi BL győzelem magasra tette a lécet, az idei teljesítmény pedig igen silánynak nevezhető. A bajnoki cím lassan elúszni látszik, kiestek a Bajnokok Ligájából címvédőként, a kupa története során először búcsúzott a címvédő ily hamar. Ha ez nem lenne elég, a csapat elbukta az Európai Szuperkupát, pár napja pedig a Corinthians elleni Klub VB döntőjében maradt alul, nem tudtak felülni a világ trónjára...  

A dúsgazdag orosz tulaj úgy döntött a Daily Mail értesülései szerint, hogy januárban kinyílik a kassza és a tréner 100 millió fontot költhet. Nem véletlenül trénert írunk, hiszen a kékeknél nem lehet tudni, éppen ki fog a kispadon ücsörögni ekkortájt, az edzői sort nem túl kegyes mostanság a Chelsea háza táján.

Az ember belegondol, 100 millió font, rendeget pénz, lehet költekezni, a tervek szerint viszont ebből az összegből nem 5-6 játékos érkezik, hanem csak három, de ők minőségi és jelentős erősítést jelentenének.

Az összeg fele 50 millió font kapásból elmenne Falcao megvásárlására, erről már korábban is cikkeztünk, ám a kolumbiai támadót sokan a Real Madriddal is összeboronálják, maga a támadó pedig szeretné a szezont jelenlegi csapatában végigjátszani saját elmondása szerint. Viszont a pénz nagy úr, így bármi előfordulhat, az is hogy licitháború kezdődik a Tigrisért. A transfermarkt. de euróban 50 millióra becsli a kolumbiait, így élő szerződése lehetővé teszi, hogy a matracosok alkudozzanak, elképzelhető, hogy nem elégszenek meg 50 milió fonttal, ez viszont a jövő zenéje.

A másik kiszemelt az Everton idei gólgyárosa, a remekül szereplő Marouane Fellaini. A 25 esztendős belga válogatott középpályás a Premier League góllövőlistájának ötödik helyezettje, parázy szezont fut, igazi érett játékot produkál, piaci ára 20 millió euró, a hírek szerint a Chelsea 25 millió fontot is megadna érte.

A harmadik kiszemelt a Porto ásza Joao Moutinho, aki 2010 óta a portugál csapat tagja és szinte a kezdetektől fogva igazi vezéregyéniség. Piaci ára 26 millió euró, a Chelsea 25 millió fonttal próbálná kielégíteni a Porto együttesét, ám ismervén a klubot ez könnyen elképzelhető hogy kevés lesz...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése