2012. október 2., kedd

BL G-csoport: Könnyed Barca győzelem, horrorisztikus sérüléssel és eldurvult végjátékkal

A Benfica együttese a Barcelona csapatát fogadta a BL mai játéknapján, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy pontot, pontokat csen majd el a katalán együttestől, illetve megszakítson egy hosszú sorozatot a spanyol csapatok ellen.  

A mérkőzés remekül kezdődött, a Benfica támadólag lépett fel és több alkalommal is veszélyeztették a vendégek kapuját, de a Barca hamar megszerezte a vezetést. A 6. percben Messi beadását passzolta a kapuba Alexis (0-1). Ezt követően a vendégek nyomása nőtt, a benfica olykor pedig egészen veszélyes kontrákat vezetett, melyekből kapura lövések is lettek, ám gól nem. A félidő termése volt még három sárga kártya, meglepő módon vendégek vezettek ebben is 2-1-re.

A második félidő elején hamar eldöntötte a mérkőzést a Barca, az előkészítő szerepében ismét Messi jeleskedett, a találatot pedig Fabregas szerezte az 55. percben (0-2). A találkozó innentől lagymataggá és egyoldalúvá vált, a labdabirtoklás elérte a 24-76 százalékos arányt. A katalán csapatba visszatért Iniesta, viszont a 78. percben történt egy súlyos sérülés. Puyol a vendégek csapatkapitánya röpült be fejelni a tizenhatoson belülre és szerencsétlenül érkezett a földre, a keze a teste alatt maradt, maga alá fordult és minden bizonnyal el is tört, rendkívül rendellenesen állt, azonnal lecserélték és kórházba szállították. Az ezt követő tízen pár perc nem hozott focit, kakaskodást annál inkább, Messit több alkalommal visszarántották, buktatták,  Busquets a kiállítás sorsára jutott könyöklés miatt, majd pedig a túloldalon is történt egy hasonló eset, a szenvedő fél Alves volt, ám a piros elmaradt. Összességében könnyed katalán győzelem született, így nem kérdés, hogy vezetik a csoportot a négy pontos Celtic előtt, a Benfica pedig ezúttal sem tudta megtörni a spanyol átkot.

A játéknap másik mérkőzését korábban játszották, drámai mérkőzésen nagy meglepetésra a Celtic 3-2-re nyert Moszkvában és elhozta a három pontot.

Benfica-Barcelona 0-2 (0-1)
Gól: Alexis, Fabregas

Korábban: Szpartak Moszkva-Celtic 2-3

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése