2012. október 2., kedd

BL: Öt gólos drámi meccsen a Celtic örülhetett a hideg moszkvai estén

Azt követően, hogy a Szpartak Moszkva vereséget szenvedett az első fordulóban a Barcelona vendégeként most a Celtic ellen kellett volna begyűjteni a három pontot. A vereség a katalánok otthonában bármely csapat számára vállalható, ezzel nincsen gond, sőt a Szpartak majdnem pontokat hozott el. Ma este viszont a három pontra lett volna szüksége, ha nem akart nehéz helyzetbe kerülni ami a továbbjutást illeti.

A mérkőzést ahogyan az várható volt a hazai együttes kezdte jobban, irányították a játékot, és uralták azt, a pálya szinte felbillent, de mint tudott ez a fociban nem számít. A vezetést a vendégek szerezték meg, jött egy kontra, mint egy hideg zuhany, a befejező ember Hooper volt (0-1). Így zárták a felek az első negyed órát, a játék képe pedig maradt ugyan az, mint volt, a hazai csapat olykor görcsösen próbálta vezetni a támadásait, érződött a hátrány és az eredménykényszer. A fölény a 41. percben góllá érett, egy remek összjátékot követően Emenike talált a kapuba, így 1-1-es döntetlennel vonultak a felek az öltözőbe.

A második félidőre egy még elszántabb Szpartak érkezett és ez nem csak helyzetekben, hanem gólban is megnyilvánult, a 46. percben ismét Emenike volt eredményes, vezettek a hazaiak (2-1). Ekkor úgy tűnt sínen van a moszkvai csapat, a Celtic pedig kisiklott a hideg moszkvai estén, ám jött egy piros kártya, melyet  a 68. percben Insaurralde a hazaiak védője kapott és mehetett zuhanyozni. Ez a döntés gyökeresen befolyásolta a mérkőzés további menetelét, átvette az irányítást a skót csapat, a korábbi 69-31-es labdabirtoklás (százalékos arányban) 55-45-re olvadt. A felek eddig a pontig hasonló mértékben próbálkoztak a gólszerzéssel, de ezt követően a Celtic meccse jött. 

Előbb a 71. percben Kombarov öngóljának köszönhetően egyenlítettek (2-2), majd pedig tovább nyomtak, ezt jó pár kapura lövéssel jelezték is, de úgy tűnt meg kell elégednie a feleknek a pontosztozkodással, kimondhatjuk, a Celtic számára ez egy megfelelő eredmény lett volna. amikor már mindenki elkönyvelte a végeredményt jött Samaras és megszerezte a Celtic számára a győztes találatot, mely három pontot ért, nem is akár milyen pontokat.

Ezzel az eredménnyel a Szpartak pont nélkül áll a csoportban, a Celtic pedig 4 pontjával, ha csak ideiglenesen is de átvette a vezetést.

Szpartak Moszkva - Celtic 2-3 (1-1)
Gól: (Emenike 41., 48., ill. Hooper 12., Kombarov 71. – öngól, Szamarasz 90.)
Kiállítás: Insaurralde

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése