2012. október 2., kedd

BL G-csoport: Ibériai rangadó a Benfica és a Barc részvételével, korán kezdődik a Szpartak-Celtic

A második forduló első játéknapján megrendezésre kerül egy ibériai rangadó, illetve egy a csoport alakulását figyelembe véve fontos találkozó. A Barcelona együttese Lisszabonba látogat a Benfica vendégségébe, míg a Celtic csapata a fagyos Moszkvában próbál szerencsét a Szpartak ellen. Ami az első fordulót illeti, a Barca nagyon megizzadt hazai pályán orosz ellenfelével szemben, de nagy  nehezen sikerült begyűjteni a három pontot, így a katalánok vezetik a csoportot, hiszen a másik találkozón a Celtic és a Benfica gól nélküli döntetlent ért el. 

Ami azt illeti, jó ibériai derbinek ígérkezik a Benfica-Barca meccs, ám a statisztikák alapján közel sem lesz olyan gól dús. A két csapat eddig mindössze négy alkalommal találkozott, a mérleg 2 katalán győzelem, és 2 gól nélküli döntetlen. Mind a két alkalommal Lisszabonban játszottak gól nélküli döntetlent a felek, nem feltétlenül jó ómen, de azért vannak a statisztikák, hogy megdöntsék őket. Mind a két csapat jó szezonkezdést mondhat magáénak. A hazai gárda a portugál bajnokságban öt mérkőzést követően még veretlen, de három győzelme mellett két döntetlen is  becsúszott. csak úgy mint a BL első körében. A Barcelona szekere remekül halad, magabiztosan vezetik a spanyol pontvadászatot az ősi rivális Real Madrid előtt nyolc pont az előny hat fordulót követően. Eddig mind a hat mérkőzést hozták, illetve BL nyitányukon is nyerni tudtak, de sokszor csak a meccs utolsó pillanataiban. Kíváncsian várjuk mi lesz a ma esti mérkőzésen.

Benfica-Barcelona 20:45 (Sport1)

A csoport másik mérkőzése akár sorsdöntő is lehet, hiszen a moszkvai együttesnek pontokra van szüksége, ha életben szeretné tartani továbbjutási esélyeit. Még nagyon az elején vagyunk, de számukra egy esetleges vereség döntő lehetnek, így minden bizonnyal feltüzelve mennek ki a pályára a Celtic ellen a Szpartak játékosok. A mérkőzést mivel Oroszországban rendezik, így annak lebonolítására előbb kerül sor, magyar idő szerint 18:00-kor kezdenek a felek, a találkozót a DigiSport1 élőben közvetíti. Ami a BL nyitányt illeti már mindent elmondtunk, de nézzük a csapatok szereplését a honi bajnokságaikban. A skót pontvadászatot nyolc fordulót követően vezeti a Celtic együttese, úgy, hogy van egy elmaradt meccse, ám két döntetlen és egy vereség is becsúszott a négy győzelem mellé. A Szpartak már kicist előrébb tart, az orosz ligában már túl vannak tíz fordulón és hát a mérleg nem az igazi. Hat győzelem mellett becsúszott egy döntetlen és három vereség is, és csupán az 5. pozíciót foglalják el egyenlőre. Ami a két csapat egymás elleni múltját illeti, mert ilyen is van,  kétszer találkoztak a felek pont a BL-ben a kieséses szakaszban. Két 1-1-es mérkőzést követően pedig a skót gárda jutott tovább tizenegyesekkel. A Celtic lehet ma is elégedett lenne az egy ponttal  ám a Moszkva otthon szeretné tartani mindhármat.

Szpartak Moszkva-Celtic 18:00 (DigiSport1)

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése