2012. május 13., vasárnap

Török bajnok a Galata a városi derbit követően, óriási Fener balhé a meccs után

Igazi bajnoki döntőnek beillő mérkőzést rendeztek Isztambulban a Török bajnokság utolsó rájátszásbeli mérkőzésén, ugyanis   a Fenerbahce a Galatasaray együttesét fogadta a nagy, ősi városi derbin, s a két csapat között csupán egy pont volt a differencia. A Fenernek hazai pályán a győzelem ért volna bajnoki címet, mivel a döntetlen, illetve a vereség a Galata bajnoki címét jelentette volna. Hazai pálya ide, vagy oda nem tűnt könnyű feladatnak, nem is volt az...

Az első játékrész viszonylag eseménytelen játékot hozott, érezhető volt mind két csapaton a tét, nem akart egyik sem túlságosan kinyílni hátul és hibázni. A második félidő sem a szép játékról, hanem inkább a parázs hangulatról szólt, ugyanis a 65. percben emberhátrányba került a Fener, Dia második sárga lapját követően, de csupán 15 percig kellett emberhátrányban futballozniuk, mert Tomás Ujfalusi "elvesztette a fejét" és három perc alatt két sárgát szerezve mehetett zuhanyozni. A játékvezető tíz sárga lapot volt kénytelen kiosztani az utolsó húsz percben. A találkozó 0-0 végeredménnyel zárult, így a Galata szurkolói ősi riválisának otthonában ünnepelhették fennállásuk 18. bajnoki címét, mellyel beérték az eddigi csúcstartó Fenert.
A hármas sípszó után pedig hazai részről elszabadult a pokol, saját stadionjukat megrongálva, letört székek tömkelegével rontott a pályára, mintegy pár száz hazai fanatikus. A rendőrök is tömörültek, menekültek hátrafelé, a játékosokat az öltözőbe menekítették be. A zavargások Isztambul utcáin hosszasan folytatódtak, míg a Galatayaray szurkolói ünnepeltek. 

Szerző: Őszi Ádám

Íme pár videó a lefújást követően, illetve az utcán történtekről:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3NqS24cw5EI

http://www.youtube.com/watch?v=P3zGWj4GvrE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=u72rIM7gBas&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=FkbHmbUOdt4&feature=related                           

Videó források: http://www.youtube.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése