2012. május 13., vasárnap

Ádáz küzdelemben megvédte KEK címét a Fradi

Tavaly KEK győzelmet ünnepelhetett a Fradi női kézilabdacsapa és idén is sikeresen meneteltek a fináléig. A döntő első mérkőzésén, Pesten nagyon szerény egy gólos előnyt sikerült összehozniuk Tomoriéknak, 31-30 arányban múlták fölül a Dán Viborg együttesét. Így nagyon nehéznek ígérkezett a visszavágó Dániában...

A mérkőzés elején mindjárt három gólos előnybe került a Viborg (5-2) ám ez nem rémítette meg Zácsikékat és hamar egyenlítettek, majd a kezükbe vették a mérkőzés irányítását, olyannyira, hogy a 20. percben 6-11 állt az eredményjelzőn, ami azért megnyugtató előny. A félidő végére közelebb lopódzott a hazai gárda, így 12-15-el vonultak a felek az öltözőkbe. A második játékrész elején, hellyel közzel tartotta az eredményt az FTC, hol három, kettő gól volt a csapatok között, de volt, hogy csak egy. A meccs vége előtt tizenhárom perccel egyenlíteni tudott a Viborg (21-21), ekkor akadtak nehéz pillanatok, ám nem hagyták meglépni ellenfelüket Szucsánszkiék. A vége előtt hét perccel még vezetett az ellenfél egy találattal, ám onnantól nem engedte magát a Fradi és 30-30-as állásnál a lefújás előtt nemsokkal Zácsik beállította a 30-31 végeredményt. Ezzel a találattal egy pillanat alatt eltörölte 3000 Dán fanatikus minden reményét.

Tehát ugyan az az eredmény született mint az első meccsen és így kettős győzelemmel az FTC női kézilabdacsapata megvédte, újra elhódította a KEK serleget.

FTC-Viborg: Kettős győzelemmel az FTC (62-60)

Érdekesség, hogy ezt a mérkőzést is figyelembe véve a két csapat utóbbi négy egymás elleni mérkőzésén mindig csak egy góllal volt jobb valamelyik fél.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése