2012. május 13., vasárnap

Hiányzott az itthon elpazarolt előny a Győrnek, Montenegrói BL győztes

Idén sem sikerült elhódítania a Bajnokok Ligája serleget a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának. A döntő párharcot a Buducsnost Podgorica csapatával kellett vívnia a lányoknak. A párharc előtt tudni lehetett, hogy itthon szükség lesz nagyobb előnyre szert tenni, mert a montenegrói katlanban nem lesz könnyű dolga Görbiczéknek, többek közt a Viborg gárdája vérzett el az elődöntőben nagyon csúnyán ott. Nos az  első találkozón hiába vezettek a Győri lányok öt,hat góllal is a végén közte kettő volt az eredményjelzőn (29-27) és lehetett tudni nagyon nehéz visszavágó vár a Böhn csapatra.

Nem is történt másképpen, a hazai gárda irányította a mérkőzést, de a Győri lányok szorosan a sarkukban topogtak, nem tudtak ellépni két gólnál jobban, így a félidőnem egy gól volt a különbség (13-12). A második játékrészben sem tudott egyik csapat sem komolyabb előnyre szert tenni sokáig, ám a vége előtt tíz perccel négy góllal elhúzott a Podgorica. Ekkor már tudni lehetett, hogy ha kettővel kap ki a Győr az is a hazaiak győzelmét jelenti, mivel láthatóan kevesebb gól született a mérkőzésen, mint az első összecsapáson. Görbiczék még felzárkóztak és az utolsó percben közte kettő volt, ám az eredmény is ez maradt sajnos, 27-25 ami annyit tesz, hogy a Podgorica idegenben lőtt több góllal hódította el a legrangosabb európai kupát. Megvoltak a Győr lehetőségei, a mérkőzés megnyerésére, ám nem tudtak élni vele, nüanszokon múlott ki nyeri a BL-t.

Győr-Podgorica: (54-54) Bajnokok Ligája győztes  a Podgorica idegenben lőtt több góllal

Minden idők egyik legszorosabb és legizgalmasabb párbaját vívta a két csapat.

Végeredményben itt mutatkozik meg, hogy a hazai pályán könnyelműen eladott előny mennyit is számított. Talán majd jövőre sikerül!

A Győr ezzel hetedik nemzetközi kupadöntőjét bukta el.
A BL gólkirálya pedig Görbicz Anita lett 133 góllal és ezzel megdöntötte Nagy Tímea 127 gólos eddigi csúcsát.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése