2015. augusztus 26., szerda

BL-selejtező:Hatalmas meglepetések, kukában a papírforma

Három a bajnoki ágon induló csapat is megváltotta főtáblás helyét kedd este, igaz a papírformával ellentétben a Maccabi Tel-Aviv és a svéd Malmö is meglepetést okozott, míg a Dinamo Zagreb gyorsan lerendezte a visszavágót és egyben a párharcot is.  

BAJNOKI ÁG

Dinamo Zagreb - Skenderbeu 4-1 (2-1)
G: Soudani (9., 80.), Hodzic (15.), Tarevel (55.) ill. Esquerdinha (10.)
Kiállítás: Goncalo (48.) ill.

Eddig tartott az albán aranyérmes Seknderbeu menetelése, a Dinamo Zagreb a visszavágón megmutatta, hogy hatalmas különbség van a két klub között. A találkozó egy gyors gólváltással kezdődött, 1-1-nél felcsillanhatott egy fikarcnyi albán remény, ám ezt az első negyedóra végén Hodzic szertefoszlatta, gyakorlatilag pontot téve a párharc végére. A fordulást követően tíz emberre fogyatkozott a Dinamo, a Seknderbeu még egy utolsó esélyt kapott a sorstól, ám ez az előny semmit nem jelentett, sőt két gólt is kaptak a vendégek, akik így az Europa Liga főtábláján folytathatják, míg a Dinamo Zagreb készülhet a legnagyobb csapatok fogadására. Tj: a Dinamo Zagreb 6:2-es összesítéssel.

Maccabi Tel-Aviv - Basel 1-1 (1-1)
G: Zehavi (24.) ill. Zuffi (11.)

A hazai 2-2-es döntetlen után is a Basel volt a párharc favoritja, azonban egyetlen egy tényezővel megint nem számoltak, ez pedig az izraeliek gólvágója Zehavi volt. A gólgyáros a párharc mindhárom izraeli találatának jegyzője, hiába a svájci mezőnyfölény gólt ők is csak egyet tudtak szerzi, így pedig az idegenben lőtt több gól döntött a végelszámolásban. Mindkét mérkőzésen kidobhattuk a papírformát a kukába...! Tj: a Maccabi Tel-Aviv 3:3-as összesítéssel idegenben lőtt több góllal.

Malmö - Celtic 2-0 (1-0)
G: Rosenberg (23.) Boyata (55.-öngól) ill. -

Ha a Basel kiesésére azt mondjuk, hogy meglepetés és boruló papírforma, akkor mit mondjunk a Celtic produktumára!? Skót csapat nélküli csoportkör elé nézünk, avagy a Malmö hazai pályán lenullázta a keltákat. Hiába a mezőnyfölény, a kapu előtt a svédek voltak veszélyesebbek, a skót kirakatcsapat számára pedig a második játékrészben Boyata öngólja jelentette a végső döfést. Meglepetés, fordul a világ...! Tj: a Malmö 4:3-as összesítéssel.

A bajnoki ág folytatása szerdán:
20:45 APOEL - Astana (első meccs: 0-1)
20:45 Partizan - BATE (első meccs: 0-1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése