2015. november 19., csütörtök

MU-Barca-Cheslea! - Átigazolási háromszög

Januárban ha nem is olyan nagyban, de átalakulnak a klubcsapatok keretei. A nyárihoz képest sokkalta kisebb játékosmozgásra lehet számítani, ám azzal, hogy a télen lejár az FC Barcelona átigazolási embargója a katalán klub fejest ugrik a vízbe. A Telegraph szerint Enrique is pályázik egy a Premier Leagueben szereplő védőre, a bökkenő csupán annyi, hogy a Manchester United és a Chelsea is sorban áll. 

Átigazolási háromszög, avagy az imént említett három klub egyaránt keretében szeretné tudni az Everton kulcsemberét, az angol válogatott védőt, aki nem más, mint John Stones. A mindössze 21 esztendős középső védő a Barnsley együttesében nevelkedett, s mutatkozott be a felnőttek között, míg nem a liverpooli csapat 2013 telén lecsapott rá. Utólag pedig mondhatjuk, hogy az érte kifizetett 3,5 millió euró aprópénz volt, az sincsen kizárva, hogy ezt az összeget most megtízszerezheti az Everton.

John Stones kirobbanthatatlan csapata kezdőjéből, fiatal kora ellenére roppant rutinosan mozog a pályán. Olyan labdarúgókkal szokták egy lapon emlegetni a nevét, mint Marquinhos (PSG), illetve Varane (Real Madrid).

A nívós német szakportál a transfermarkt.de legutóbbi becslése alkalmával 25 millió eurós piaci árat ragasztott az angol védő nyakába, mely párosul egy 2019 nyaráig szóló kontraktussal, az Everton tehát jól bebiztosította magát.

A hírek szerint a Manchester United érdeklődése eltörpül Jose Mourinho akarata mellett, a pletykák szerint a Chelsea már három ajánlatot tett, az Everton pedig mindháromra nemet mondott. Télen a piacnyitás után érkezhet a negyedik "csomag", igen ám, de a legfrissebb hírek szerint az FC Barcelona is szeretne beleszólni a történetbe.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése