2015. november 19., csütörtök

Dortmund: Célkeresztben két téli igazolás!

A Borussia Dortmund nem tartozik a tehetős klubok közé, aligha lehet egy lapon emlegetni a Manchester City, vagy éppen a Paris Saint-Germain csapatával. Az említett klubok játékospolitikája merőben eltér. Utóbbi ontja az eurómilliókat kész sztárjátékosokért, míg előbbi tehetségeket vesz meg "aprópénzért", s neveli őket sztárjátékossá. Ezen elv Jürgen Klopp távozásával, s Thomas Tuchel érkezésével sem távozott, a BVB vezérkara számára már meg is vannak a téli kiszemeltek. 

Az egyik téli kiszemelt a lengyel élvonalban szereplő Cracovia irányítója, a mindössze 18 esztendős Bartosz Kapustka. Fiatal kora ellenére már most vezéregyénisége klubjának, teljesítménye tükrében pedig nem csoda, hogy a kérők sorban állnak az ajtó előtt. Az Atletico Madrid, a Chelsea és a Red Bulls Salzburg is szívesen tudná csapatában az irányítót, akinek a transfermarkt.de álltal megszabott piaci értéke a transzfer tekintetében nem mérvadó, ugyanis 450 ezer euró többszöröse kell ahhoz, hogy valaki elvigye őt. A Cracovia szempontjából több kérő több pénzt jelenthet, lehet licitálni, ugyanis a klub és Kapustka között 2018 nyaráig szóló kontraktus van. Háromszoros válogatott labdarúgóról van szó, a lengyel foci nagy ígéretének tartják. Az irányvonal pedig nem újkeletű, elég ha csak Robert Lewandowski, vagy éppen Jakub Błaszczykowski nevét említjük a BVB révén.

A másik kiszemelt a francia Stade Rennes profija, most már mondhatjuk ezt, ugyanis az érdeklődésre való tekintettel a klub azonnal profi szerződést kínált a 18 esztendős saját nevelésű labdarúgó Ousmane Dembélé számára, elkerülvén, hogy valaki aprópénzért nevelési költség gyanánt gyűjtse be a francia labdarúgás egyik legnagyobb ígéretét. Közel sem beszélhetünk felnőtt szinten olyan rutinos labdarúgóról, mint a korabeli Kapustka esetében, ám a szélső kvalitásai sokakat lenyűgöz. A felnőttek között edz, s tagja a korosztályos francia nemzeti csapatnak. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése