2015. november 23., hétfő

Házon belül tárgyal a Chelsea

Nem csak új játékosok megszerzése a cél az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea berkein belül. A legfrissebb hírek szerint új szerződést kaphat a csapat egyik húzóembere. 

A londoni kékek idei szezonjáról örömódákat csakis a riválisok szurkolói zenghetnek, a Stamford Bridge népe elég komor időket él meg Jose Mourinho uralkodása alatt. Bár a keret nem változott, a bajnoki címvédőnél mégis hatalmas törés következett be, melynek okait nem igazán lehet tudni, csak különféle összeesküvés elméletekre hagyatkozhatunk. 

Pletykákat már hallhattunk, azok alapján a Chelsea aktív részese lehet az átigazolási piacnak, ám nem csak a külpolitikára, a belügyekre is figyelni kell, a klubvezetés pedig előrelátó. A csapat brazil klasszisa Willian a legjobbak közé sorolható idén, szabadrúgásaiból és idei góljaiból pedig igen látványos videót lehetne összeállítani. Új szerződésről, kontraktusváltásról ír az angol sajtó.

Jelen állás szerint a brazil válogatott szélső 2018 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, ennek lejárta még odébb van, de hosszútávú tervek esetén ezt is lehet módosítani, a hangsúly azonban úgy hírlik a fizetésen van, melyet megemelnének annak érdekében, hogy az esetleges kérők zárt kapukat döngessenek a játékosnál. 

A 27 esztendős labdarúgóra a Shakhtar Donetsk figyelt fel, s fizetett érte elég hathatós 14 millió eurós összeget még 2007-ben. A Corinthians kasszája szépen gyarapodott, igaz már akkor is 11 millióra taksálták Willian piaci árát, akinek ezzel beindult európai karrierje. A hosszan tartó ukrán légióskodás aztán oroszra változott, 2013-ban az Anzhi Mahacskala 35 milliót fizetett érte, mely tíz millióval több volt akkori piaci értékénél. Azt, hogy a dagesztáni klub hogyan ment tökre bizonyára mindenki ismeri, a kialakult helyzettel pedig a Chelsea remekül élt, s közel piaci értékével megegyező összegért 35,5 millió euróért megvásárolták Willian játékjogát, aki azóta a Premier Leagueben rúgja a bőrt, s egyre jobb mutatókkal rendelkezik. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése