2015. november 23., hétfő

MLS-rájátszás: A kiesés küszöbén a Red Bulls!

Immáron a főcsoportok fináléjának odavágóit rendezték az MLS-ben, avagy nyugaton a Columbus Crew és a New York Red Bulls volt még érdekelt. Thierry Henry korábbi csapata nagyon nehéz helyzetbe került a visszavágót megelőzően. 

Columbus Crew - New York Red Bulls 2-0 (1-0)
Helyszín: MAPFRE Stadion: 21617 néző; Vezette: A. Chapman
Gólszerzők: Meram (1.), Kamara (85.) ill. -

1. félidő: Hazai szempontból álomszerűen kezdődött a mérkőzés, a bal oldali szélen játszó Meram ugyanis már a 11. másodpercben betalált, ezzel pedig előkelő helyre iratkozik fel a liga történetének leggyorsabb góljait összefoglaló listán. Egy középkezdés utáni felívelés után jött a hidegzuhany és a hazai örömünnep. A mérkőzés egyébként abból a szempontból is érdekes volt, hogy míg a Crew kezdőjében csak egy sárgával rendelkező játékos volt, addig a Red Bulls oldalán a védelem közepének két bástyája, Kljasten és a gólgyáros Wright-Phillips is óvatos kellett, hogy legyen, amennyiben a visszavágón is szerepelni kívánt. Megsúgom, ez sikerült, sallang mentesen hozták a meccset. Már az 5. perc elején jöhetett volna az egyenlítés, ám Kljasten ziccerénél hatalmasat védett Clark. Mindkét csapat kapura veszélyesen játszott, kísérleteztek, ám a pontossággal hadilábon álltak. Egy minutummal az első játékrész vége előtt megnövelhette volna előnyét a Crew, azonban a zseniális tekerést Robles egy bravúros védéssel hatástalanította.

2. félidő: Ezen az estén Kljasten nem érezte a kaput, a 60. percben Wright-Phillips készített elő remekül, ám a közeli lövés a kapufa mellett az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret. Lett volna tehát esélye az egyenlítésre a vendégeknek, ám ez nem jött össze. A túloldalon hasonló volt a pontosság, Robles bár nyújtózott, de egy távoli löket ha centikkel is, de a kapufa mellett hagyta el az alapvonalt. Egészen a hajráig nyitott maradt a meccs, a 85. percben azonban újra rezgett a háló. A cserként pályára lépő Cedrick tört be szép cselekkel a büntetőterületen belülre, lövését hárítani tudta Robles, azonban a kipattanó az egymagában érkező Kamara előtt volt, a gólzsák nem hibázott, a kapuba passzolt. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Red Bulls, Marsch csapata csakis egy tökéletes visszavágóval juthat tovább, az pedig, hogy nincsen idegenben lőtt góljuk, még nagyon sokat nyomhat a latba a végén.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése