2015. október 15., csütörtök

MLS: Nagy lépést tett a Toronto, Dallas, Portland trió

Pillanatokon belül (2 forduló), itt az alapszakasz vége, s kialakul az MLS 2015-ös idényének rájátszásbéli mezőnye. Zajlik a harc a pozíciókét, nagy lépést tett a Toronto és a Dallas az erőnyerő pozícióért, míg a Portland a rájátszás kapujába ugrott győzelmével. 

Toronto FC - New York Red Bulls 2-1 (0-0)
G: Gomez (51.), Giovinco (78.) ill.  Wright-Philips (86.)
Kiállítás: Altidore (34.) ill. -

A mérkőzést megelőzően már csak matematikai esélye volt annak, hogy a Toronto végül nem kerül be a rájátszásba, míg a Red Bulls, egy pontszerzéssel biztossá tehette volna erőnyerő pozícióját. A hazai csapat Altidore kiállítása révén emberhátrányba került bő fél óra elteltével, ám ezt a Red Bulls nem tudta kihasználni, a mezőnyfölényt leszámítva kapura semmivel sem volt veszélyesebb, mint ellenfele a Toronto, mely a második játékrészt meghúzta. Gomez révén vezetést szerzett nemsokkal a fordulást követően, majd a hajrára fordulva az MVP-jelölt Giovinco is betalált. Erre még Wright-Philips válaszolni tudott, ám a szépítés kevés volt, a Toronto emberhátrányban nyerte meg a meccset, s ez azt jelenti, hogy két körrel a vége előtt feljött a második helyre, mely erőnyerő pozíciónak számít.  Ami pedig Giovinco szereplését illeti, nos az olasz beérte a góllövőlista éllovasát, 22-22 találattal jelenleg fej-fej mellett állnak.

FC Dallas - Vancouver Whitecaps 2-0 (1-0)
G: Barrios (32.), Diaz (52.) ill. -

Egymást követően rövid időn belül másodszor mérkőzött meg a két csapat, s a múltkori 0-0-ás döntetlent követően most a Dallas nyert, mely ezzel megelőzte a Los Angeles Galaxyt, s a konferencia élére állt. Ellengen a Vancouver szépen elrontja az alapszakasz végét, nemrég még éllovas volt, ám utóbbi öt meccséből egyet sem tudott megnyerni, így jelen állás szerint oda az erőnyerő hely. A Dallas könnyedén nyerte meg a meccset, ráadásul Diaz még büntetőt is vétett.

Real Salt Lake - Portland Timbers 0-1 (0-0)
G: - ill. Adi (54.-büntető)
Kiállítás: Olave (52.) ill. -

A Timbers számára vízválasztó volt ez a találkozó, ez volt az utolsó lehetőség, hogy Porter csapata a saját kezébe vegye a sorsát, s ne mások kezében legyen a rájátszás kulcsa. Azonban ez a találkozó ugyan ilyen fontossággal bírt a Real Salt Lake számára, ugyanis egy Portland győzelemmel számukra bezárult a kapu, az alapszakasz jelenti a szezon végét. Ellenben egy győzelemmel jó pozícióba kerültek volna. Igazi hat pontos meccs volt ez, melyet egy kiállítás  döntött el, Olave szabálytalansága és a megítélt büntető eldöntött mindent. 

A folytatásban:
okt. 17. 01:00 Orlando City - New York City (Eurosport 2)
okt. 17. 05:00 San Jose Earthquakes - Kansas
okt. 17. 20:00 Toronto FC - Columbus Crew (Eurosport 2)
okt. 18. 01:30 New England - Montreal Impact
okt. 18. 03:30 Real Salt Lake - FC Dallas
okt. 18. 20:00 D.C. United - Chicago Fire
okt. 18. 21:00 New York Red Bulls - Philadelphia
okt. 18. 23:00 Houston Dynamo - Seattle Sounders (Eurosport)
okt. 19. 01:00 L. A. Galaxy - Portland Timbers (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew), Giovinco (Toronto FC) – 22 gól 
3. David Villa (New York City), Keane (Los Angeles Galaxy) – 17 gól
5. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 16 gól
6. Larin (Orlando City), Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 15 gól
8. Martins (Seattle Sounders) – 14 gól
9. Adi (Portland Timbers) – 13 gól
10. Altidore (Toronto FC)  12 gól
11. Bruin (Houston Dynamo), Dwyer (Sporting Kansas City) – 11 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése