2015. október 15., csütörtök

Az MLS-ből igazolna a Barca!? - sajtóhír

Nemsokára lejár az átigazolási embargó, s az FC Barcelona labdarúgócsapata kénye kedve szerint, illetve pénztárcájához mérten formálhatja keretét. A legfrissebb hírek szerint a támadósorba is érkezhet erősítés, Enrique mester szívesen látna csapatában a Toronto FC ászát. 

A minap a Football Italia hasábjain jelent meg a hír, miszerint nem kizárható, hogy Sebastian Giovinco visszatér Európába. A Juventustól tavaly nyáron távozó válogatott támadó remekül szerepel a tengerentúlon, s a hírek szerint ezt az FC Barcelona illetékesei figyelemmel is követik teljesítményét.

A 28 esztendős labdarúgó MVP esélyes a tengerentúlon, 31 mérkőzésen 22 gólt szerzett, ezzel holtversenyben vezeti a góllövőlistát, illetve 12 gólpassz is fűződik a nevéhez, ezzel pedig a kanadai táblázatot is vezeti. Giovinco ingyen szerződött a Toronto FC-hez, mely története során először, éppen csütörtökre virradóra biztosította be helyét a nemsokára következő rájátszásba.

A pletykára maga a játékos is reagált - "Nem érdekelnek az ajánlatok. Boldog vagyok ott, ahol vagyok. Nemrég váltottam klubot. Mielőtt bármi máson gondolkodnék, arra törekszem, hogy kiélvezzem ezt a kalandot."

Az esetleges transzfer gyanánt nem mehetünk el a tény mellett, mely szerint ha Messi, Neymar és Suarez is egészséges, akkor helyük megkérdőjelezhetetlen a csapatban, így a katalánoknak úgymond negyedik, ötödik számú támadóra van szükségük. Korábban Alexis Sanchez, vagy éppen Pedro személyében ez a poszt minőségileg volt betöltve, ám mindkét labdarúgó elhagyta a klubot, helyüket pedig nem sikerült pótolni ezidáig. 

Noha Munir El Haddadi és Sandro is megkapja a lehetőséget, ez gólokkal, jó produktummal nem igen párosul egyelőre...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése