2015. szeptember 11., péntek

Serie A: Így költekeztek a csapatok a nyáron!

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) sokat vesztett a nívójából az utóbbi években. Milánó két ékessége lekerült az elittérképtől, s anyagi szempontból egyik olasz klub sem tudta felvenni a versenyt olasz és angol vetélytársaival, s mint tudjuk, a mai modern fociban a pénz a legtöbb esetben a minőséget is magával hordozza. Ahogy Puskás Ferenc mondta - " Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci!" Ezen a nyáron azonban egykét klub mélyebben a zsebébe nyúlt, nézzük hogyan költekeztek az élvonalbeli csapatok a nyáron. 

A kiadások tekintetében a legaktívabb a címvédő Juventus volt, a torinóiak jócskán meghaladták a 100 millió eurót, melyet játékosokra költöttek. Igaz volt bevételük is bőven, Artoro Vidal szép összeget hozott a konyhára, de így is bőven negatívban zárt a klub. Rég nem láttuk az Öreg Hölgyet ilyen mértékben költekezni. 

A Farkasoknál is szép pénzek mozogtak, igaz ők plusz 30 millióban zártak. De volt ennél jobban "gazdálkodó" klub is, az Udinese majdnem 50 millió eurót zsebelt be. Kérdés, hogy miért nem forgatták vissza ezt a pénzt, hiszen a csapat nem a legacélosabb. 

Két újoncnál újoncoknál nem igen történt pénzmozgás, a Bologna önmagához képest pedig elég szépen költekezett.

Végezetül pedig Milánó két korábbi büszkesége az Inter és az AC Milan! Mindkét klub hatalmas összegeket szánt az erősítésre, azzal a különbséggel, hogy az Inter eladásban is jeleskedett és pozitívban zárt, míg a Milan bevételt nem igazán produkált. A legnagyobb mínusz a piros-feketéké, több, mint 80 millió euró.

Összességében az elmúlt évekhez képest jól költekeztek a Serie A csapatai, többen zártak mínuszban, mint pluszban. 


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése