2015. szeptember 11., péntek

Bundesliga: Otthon a Bayern, idegenben a Dortmund és a Wolfsburg - előzetes

A válogatott szünetet követőn újfent visszarázódik a megszokott kerékvágásba a klubfutball. Kedden és szerdán már  Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit figyelhetjük majd, míg csütörtökön az Europa Liga főtáblás mezőnye is megkezdi a harcot. Előtte azonban hétvége, ha pedig hétvége, akkor bajnoki forduló. Így lesz ez a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) is, a a csapatok a 4. fordulóra készülnek. 

Ezen a hétvégén a címben felsorolt három csapat közül csak egyet láthatunk a televízióban, ugyanis szombaton egy időben játszanak. Két hibátlan csapat van már csak a mezőnyben, a Bayern München az Augsburgot fogadja, míg a Borussia Dortmund a Hannover vendége lesz. Egyik csapat sem vett repülőrajtot, mindössze egyetlen egy pontjuk van, s a papírforma szerint, ez nem is ezen a hétvégén változik meg. A Wolfsburg szintén idegenbe látogat, a remekül rajtoló újonc, az Ingolstadt lesz az ellenfele Dortéknak. 

Mindezek előtt azonban nyitómeccs is lesz, a hagyományoknak megfelelően péntek este. A rajton totálisan besülő, s pont nélkül álló Mönchengladbach az elmúlt két esztendőben osztályozóval bennmaradó Hamburgot fogadja. 

Szombaton aztán a már fentebb említett mérkőzéseken kívül lesz Leverkusen meccs, a Bayer hazai pályán fogadja az újonc Darmstadt legjobbjait, a sorminta alapján döntetlennek kellene jönnie, a vendégek ugyanis csak döntetlent játszottak eddig. Ez azonban abszolút nem tűnik könnyű feladatnak a Gyógyszegyáriak otthonában. 

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC is a kora délutáni meccseken rúg labdába, ráadásul hazai környezetben Berlinben fogadják a pont nélkül álló, s ezidáig legtöbb gólt kapó svábokat. A szombati játéknap zárásán a pazarul rajtoló és még veretlen Köln az Eintracht vendégségébe érkezik.

Vasárnapra marad a szokásos két mérkőzés, a Szalai Ádámot foglalkoztató és egyben nélkülöző Hoffenheim a Werder Bremen ellenében lép pályára előbbi pályaválasztói jogával, míg a Schalke 04 zárja a Bundesliga hétvégi fordulóját, a Mainz ellenében.

Tartsatok a FociClub.hu-val, és nem maradtok le semmiről, minden mérkőzésről beszámolót írunk.

Péntek:
szept. 11. 20:30 Mönchengladbach - Hamburg (Eurosport 2)

Szombat:
szept. 12. 15:30 Bayern München - Augsburg (Eurosport 2)
szept. 12. 15:30 Bayer Leverkusen - Darmstadt
szept. 12. 15:30 Hannover 96 - Borussia Dortmund
szept. 12. 15:30 Hertha BSC - VfB Stuttgart
szept. 12. 15:30 Ingolstadt - Wolfsburg
szept. 12. 18:30 Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln (Eurosport 2)

Vasárnap:
szept. 13. 15:30 Hoffenheim - Werder Bremen (Eurosport 2)
szept. 13. 17:30 Schalke 04 - Mainz (Eurosport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése