2015. szeptember 28., hétfő

Aranycipő: Nikolics is harcban, Messi sehol! - Íme a Top 8

A 2015/16-os szezonban első ízben jelentkezünk népszerű cikksorozatunkkal, az Aranycipővel, avagy szeptember végén így fest a kezdetlegesen kibontakozó harc a nívós elismerésért. Lewandowski feladta a leckét, Ronaldo az üldözőbolyban, míg Messi sehol, s valószínűleg ez idén így is lesz egy jó darabig. 

Az elmúlt években Lionel Messi és Cristiano Ronaldo párharcáról szólt az európai futballelit nívós elismerése az Aranycipő, melybe egy-egy játékos azért néha oda tudott szólni, ilyen volt Luis Suarez, még Liverpool játékosként. Idén úgy fest, hogy más lesz a képlet, a katalánok argentin zsenije ugyanis nem kezdett csúcsformában, a hétvégén pedig sérülést szenvedett, mely két hónapos kihagyást sejtet, ez pedig hatalmas előny a riválisoknak, köztük a Real Madrid portugál klasszisának, aki nem fért fel a listára, 5 góljával és 10 pontjával az üldözőbajbon foglal helyet. Azért is lett nyolcas a lista, s nem hagyományos tízes, mivel 5 gólos labdarúgó rengeteg van.

A gólszorzók úgy működnek, mint az előző években, megvan, hogy melyik liga milyen szorzóval bír. A legnívósabbak 2-es, őket követik az 1,5-ös, míg a maradék 1-es, ezen ligákból szinte esélytelen a toplistára felkerülni, nem nagyon volt még rá példa, a szezon végére általában az 1,5-ös szorzóval bíró ligák leggólerősebb játékosai is kikopnak. Most azonban hárman ott vannak az élmezőnyben jelenleg, köztük Nemanja Nikolics a Legia Warszawa magyar válogatott gólfelelőse, illetve a Shakhtar  és a Basel házi gólkirálya.

A németeknél szép kis párharc van kibontakozóban Lewandowski és Aubameyang között, a lengyel a héten feladta a leckét, két bajnokin 14 pontot szerzett, tehát 7 gólt lőtt, bizonyára a Wolfsburg elleni mesterötös mindenki számára megvan, aki követi a labdarúgást.

A Serie A-ban, illetve a Premier Leagueben a sztárcsatárok nem tündökölnek, s ez igaz a spanyol élvonalra is. Persze ami késik, nem múlik, addig is figyeljük azokat, akik remek szezonrajtot vettek, meglepetést okoztak, illetve erőn felül teljesítenek.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése