2015. augusztus 17., hétfő

Spanyol Szuperkupa: Sikerülhet-e a történelmi fordítás a Barcának!? - előzetes

Történelmi vereséget szenvedett pénteken az FC Barcelona a spanyol Szuperkupában. A 4-0-ás zakóval senki nem számolt, még a legelvakultabb Bilbao szurkolók sem, ám az eredmény tükrében sem mondhatjuk azt, hogy a visszavágó a baszkok számára formalitás lenne. A sebzett vadnál nincsen veszélyesebb, a katalánok pedig most ezt a szerepet töltik be. Ha valaki, akkor az FC Barcelona hazai pályán képes lehet a párharc megfordítására, a játékosok legalábbis fogatoznak. 

Spanyol Szuperkupa visszavágó
Helyszín: Nou Camp
22:00 FC Barcelona - Athletic Bilbao (Digi Sport 1)

Várható kezdő csapatok:
FC Barcelona: Bravo - Dani Alves, Pique, Mascherano, Mathieu - Busquets, Rakitic, Iniesta - Messi, Suarez, Pedro.
Athletic Bilbao: Iraizoz - De Marcos, Etweita, Laporte, Balenziaga - San José, Benat, Eraso - Susaeta, Lekue, Aduriz.

Ahogyan azt láthatjuk, gyökeresen más lehet a hétfő esti kezdő, a három nappal ezelőtti csapatból csupán Dani Alves, Mascherano, Messi, Pedro és Suarez maradt. Emellett kiemelendő, hogy Jordi Alba és Neymar továbbra sem áll Enrique mester szolgálatára, míg Adriano megsérült, így szinte biztosra vehető, hogy Mathieu kezd a védelem bal oldalában.

A katalán csapat vezetőedzője Luis Enrique így nyilatkozott a visszavágó kapcsán - "Egy ilyen nagyságrendű csapat számára, mint a miénk, ez egy kihívás: biztos vagyok benne, hogy ha jól végezzük a dolgozzunk, lesz esélyünk. Elbizakodottság volna kijelenteni, hogy száz százalék biztonsággal megcsináljuk, de minden kétséget kizáróan meg fogjuk próbálni. Megvan bennünk a potenciál, és még életben vagyunk. És amikor a Barca játszik, minden megtörténhet…" - emellett pedig a játékosok is fogatoznak! Vajon meglesz a katalánok számára a hat kupa, vagy be kell érniük négyel, vagy öttel!?

Egy kicsit kutakodtunk a múltban, s őszintén szólva az elmúlt tíz esztendőben nem találtunk a két csapat mérkőzései között olyan eredményt, mely ma megfelelne a katalánoknak. Egészen az ezredfordulóig kellett visszarepülnünk, 2011 novemberében a Nou Camp gyepén 7-0-ás eredmény született. De ez a múlt, mi pedig a jelenben élünk.

Ami a várható játék képét illeti, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a katalánok kapujukhoz szegezik majd ellenfelüket, s Iraizoz igen eseménydús mérkőzés elé néz. Fontos, hogy meddig tudja kapott gól nélkül kihúzni a vendég csapat, s labdaszerzést követően a kontrák hogyan ülnek. Egy Bilbao találat ugyanis azt jelentené, hogy a katalánoknak hatszor kell megrezgetni a hálót. Alap esetben 5-0 kellene, míg a 4-0-ás eredmény ráadást eredményezne. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése