2015. augusztus 17., hétfő

Átigazolásfigyelő: 26 millió euróért vett védőt a Chelsea - hivatalos

Őrületesen magas összeget fizetett egy fiatal védőért a Chelsea labdarúgócsapata. A londoni kékek a Manchester City elleni zakót követően jelentették be az Augsburg játékosának érkezését. A német élvonalban szereplő klub még megközelítőleg sem kapott ilyen összeget játékosért, klubrekordról van tehát szó. 

A 21 esztendős ghánai válogatott védő Abdul Rahman Baba már régóta a Chelsea célkeresztjében volt, most pedig megköttetett az üzlet, az Augsburg klubrekordot jelentő 26 millió eurót kapott játékosáért. A londoni kékek hosszútávú, 2020-ig szóló szerződést kötött a fiatal labdarúgóval, aki előtt nagy jövő állhat. 

Az Augsburg egy esztendeje 2,5 millió eurót fizetett Baba játékjogáért a Greuther Fürthnek, ezt az összeget pedig most a tízszeresére növelte a bajorországi együttes.

Ráadásul Baba a Chelsea legdrágább igazolása a nyáron, Begovicért 11, míg Nathan játékjogáért 4,5 millió eurót fizetett Roman Abramovic klubja. Ez meg sem közelíti az elmúlt esztendők pénzszórását...! Apropó, ha már az összegeknél tartunk, Baba piaci értékét a német transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése