2015. július 15., szerda

Wolfsburg: A neheze még hátravan! - körkép

A tavalyi szezon meglepetéscsapata a Wolfsburg volt a Bundesligában. A Farkasok átvették a Borussia Dortmund helyét és a Bayern München legnagyobb riválisává léptek elő. Ahhoz, hogy Guardiola csapatát az új szezonban megszorítsák, egyben kell tartani a jelenlegi keretet, mely az átigazolási szezon kezdetén nem tűnt egyszerű feladatnak, lévén a modern labdarúgásban a pénz diktál, a Wolsburg pedig nem tartozik a legtehetősebb klubok közé. Ezidáig sikerült egyben tartani a keretet, sőt azt is kijelenthetjük, hogy a Bajnokok Ligájára készülő csapat erősödött, ám a neheze még hátravan, ehhez kétség nem férhet. 

Az érkezők névsora: Nagy játékosmozgást eddig nem tapasztalhattunk a Farkasok háza táján, mindössze egy hivatalos igazolása van az együttesnek Max Kruse személyében. A 27 esztendős német válogatott csatár karrierje csúcsán van, a mögöttünk álló szezonban 11 gólig és 9 gólpasszig jutott a Mönchengladbach színiben. A transzfer 12 millió euró ellenében jött létre, nem mellesleg  ezzel a Wolfsburg egyik nagy riválisát gyengítette.

A távozók névsora: Azt hihettük, hogy ilyenkorra ez a bekezdés tele lesz nevekkel és a Farkasok romokban hevernek, ám ezidáig nem jöttek be a számítások, egyetlen kulcsember sem hagyta el a csapatot. Fontos azonban kiemelni, hogy még, ugyanis nagyon komoly tárgyalások várnak még a klubvezetésre, erről azonban bővebben a pletykákról szóló bekezdésben olvashattok.

A Wolfsburg keretét tehát ezidáig egyetlen egy játékos sem hagyta el, és érkezni is csupán egy labdarúgó érkezett. Van egy érzésünk, hogy a neheze még hátravan, ám könnyen elképzelhető, hogy a Bajnokok Ligája szereplés, a lehetőség egyben tartja a csapatot. Ez azonban a jövő zenéje.

Játékosra költöttek idáig: 12 millió euró
Játékosok eladásából bejövő összeg: 0 euró

Pletykák: Nos, a klub szempontjából a legégetőbb kérdés Kevin De Bruyne jövője. A belga középpályást szívesen látná soraiban a Paris Saint-Germain, ám a legfrissebb hírek szerint a Manchester City akár 40 millió fontot is letehet érte az asztalra. Megtartása kulcsfontosságú lenne, ám abszolút nem ígérkezik könnyű feladatnak. A Polgárokkal anyagilag biztosan nem tudják felvenni a versenyt. Természetesen a Wolfsburg is jelen van a piacon Carlos Vela, állítólag ajánlatot is kapott, ám a Real Sociedad mexikói szélsője nemet mondott a megkeresésre. Emellett az Inter vinné a horvát Perisicet, az üzlet részese pedig Shaqiri lehet. A Wolfsburg vezetőedzője szívesen látná csapatában Antonio Rüdigert a Stuttgart 22 esztendős német válogatott védőjét, ám több nagy csapat, köztük a Chelsea is beleköphet, vagy éppen már beleköpött az üzletbe. Végezetül pedig egy kis Bas Dost pletyka, a Newcastle szeretné a támadót, ám az utóbbi időben ezen hírek elhalkultak. Persze nem tudhatjuk, hogy mi zajlik a háttérben...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése