2015. július 16., csütörtök

BL: Botlott a horvát és a svéd bajnok is!

Évről évre egyre több a meglepetés a labdarúgásban, eltűnnek a korábbi nagy különbségek, s bizony bárki okozhat meglepetést ellenfelének. Pár esztendővel korábban egy máltai, luxemburgi, vagy éppen egy feröeri bajnok ellen bárki biztosra mehetett, most azonban ez már nem így van. Fejlődik a labdarúgás eltűnnek, csökkennek a különbségek. Ezt hűen tükrözik a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágói


Hiába a hatalmas mezőnyfölény, nem bírt montenegrói ellenfelével az azeri bajnok, mely a párharc és a mérkőzés toronymagas esélyesének számított. A Rudar úgy hozta le a meccset, hogy kaput találó lövést sem tudott felmutatni, s ez a hazai visszavágóra sem ígér sok jót.

Hasonló cipőben jár a svéd aranyérmes Malmö, mely még a Qarabagnál is jobban lefocizta litván ellenfelét, azonban a háló érintetlen maradt, ahogyan a döntés is a visszavágóra.

Az utóbbi években többször a főtáblára jutó fehérorosz egyeduralkodó a BATE Boriszov egy gólos előnyt szerzett Ír ellenfelével szemben, igaz, a vendégek szereztek egy idegenben lőtt gólt, mely még nagyon sokat érhet a végelszámolásban.

A legnagyobb magabiztossággal a Celtic hozta le a szerdai játéknapot, Deila csapata a földig focizta ellenfelét, mely kaput találó lövésig sem jutott el. Az izlandiak összetehetik a kezüket, hogy csak kettőt kaptak, s papíron azért még maradt esélyük a visszavágón. De tényleg csak papíron...!

A játéknap legnagyobb meglepetését pedig az otthon botló horvát bajnok szállította, a Dinamo nem bírt Luxemburg regnáló bajnokával. A Fola ráadásul mezőnyben is felvette a versenyt, sőt mi több a hazaiaknak kellett egyenlítenie. Ráadásul a Dinamo a 64. perctől emberelőnyben játszott, ám ezt sem tudta kihasználni.

Bajnokok Ligája; 2. selejtezőkör (odavágók):
Qarabag - Rudar Pljevlja 0-0
Malmö FF - Zalgiris Vilnius 0-0
BATE Borisov - Dundalk 2-1
Celtic - Stjarnan 2-0
Dinamo Zágráb - Fola Esch 1-1

Korábban (kedden) játszották:
Ventspils - HJK Helsinki 1-3
APOEL Nikosia - Vardar Skopje 0-0
Midtjylland - Lincoln Red Imps 1-0
Ludogorets - Milsami 0-1
Hibernians - Maccabi Tel Aviv 2-1
Molde - Pyunik 5-0
Skenderbeu - Crusaders 4-1
The New Saints - Videoton 0-1
Maribor - Astana 1-0
Trencín - Steaua Bukarest 0-2
Partizan - Dila Gori 1-0
FK Sarajevo - Lech Poznan 0-2

A visszavágókat egy hét múlva kedden és szerdán rendezik.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése