2015. július 15., szerda

BL: Meglepetések sokasága! - Botladozó esélyesek

Az odavágókkal folytatódott a Bajnokok Ligája második selejtezőköre. Bekapcsolódott a magyar bajnok Videoton, a játéknap pedig számos meglepetést tartogatott, mondhatni döcögött az esélyesek szekere jó pár pályán. 

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörét a lett bajnok Ventspils és a finn aranyérmes HJK Helsinki odavágója nyitotta, s noha a hazaiak szereztek vezetést, a végjáték a vendégeké volt, s úgy fest, hogy a párharc is eldőlt ezzel. 

Meglepetést okozott a macedón Vardar Skopje, mely a jóval esélyesebbnek számító APOEL Nikosia vendége volt, a párharc teljes mértékben nyitott maradt. Szintén meglepetés kategóriának mondható a dán Midtjylland győzelme, pontosabban az, hogy csupán egy góllal sikerült hazai környezetben felülmúlni a gibraltári pontvadászat első helyezettjét, melynek győzelmére volt ahol 41-szeres oddszot adtak, ez pedig jól mutatja a csapatok közti különbséget papíron.

Nagy meglepetést okozott emellett a moldáv bajnok Milsami és a máltai Hibernians. Előbbi a bolgár bajnok Ludogorets otthonában győzedelmeskedett, s került jó pozícióba, míg utóbbi az izraeli Maccabi Tel Aviv legjobbjait győzte le. Sokat elmond, hogy mindkét együttesnek tíz feletti volt a szorzója a fogadóirodáknál.

A norvég Molde kőkeményen az asztalra csapott, s öt gólos sikerét követően az örményországi visszavágó már csak formalitásnak ígérkezik. Hasonló képen áll a magyar csapatok által az utóbbi évekből ismert albán Skenderbau.

A magyar bajnok Videoton nem játszott jól, ám ennek ellenére még is idegenben aratott egy gólos győzelmet - További részletekért KATT!

A Maribor otthon aratott szerény győzelmet, ám sokat nyom a latba, hogy az Astana nem tudott betalálni idegenben, míg a szlovák és a román bajnok ütközetét utóbbi nyerte, s nagy csodának kellene történnie, hogy a Steaua ezt a párharcot innen elbukja. 

Déli szomszédunkban Szerbiában is örülhettek a Partizan hívei, csapatuk ugyanis egy gólos győzelmet aratott otthon a grúz bajnokkal szemben.

Utolsóként pedig a magyarokat is foglalkoztató Lech Poznan, mely Boszniában aratott magabiztos győzelmével ott érezheti magát a következő körben. A mérkőzést Kádár Tamás végigjátszotta, míg Holman nem kapott helyet a nevezettek között. Lovrencsics Gergő pedig továbbra is sérült. 

Bajnokok Ligája; 2. selejtezőkör (odavágók):
Ventspils - HJK Helsinki 1-3
APOEL Nikosia - Vardar Skopje 0-0
Midtjylland - Lincoln Red Imps 1-0
Ludogorets - Milsami 0-1
Hibernians - Maccabi Tel Aviv 2-1
Molde - Pyunik 5-0
Skenderbeu - Crusaders 4-1
The New Saints - Videoton 0-1
Maribor - Astana 1-0
Trencín - Steaua Bukarest 0-2
Partizan - Dila Gori 1-0
FK Sarajevo - Lech Poznan 0-2

A folytatásban: 
júl. 15. 18:30 Karabakh - Rudar Pljevlja
júl. 15. 19:00 Malmö FF - Zalgiris Vilnius
júl. 15. 19:30 BATE Borisov - Dundalk
júl. 15. 20:45 Celtic - Stjarnan
júl. 15. 21:00 Dinamo Zágráb - Fola Esch

A visszavágókat egy hét múlva kedden és szerdán rendezik.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése