2015. július 8., szerda

Hírzuhatag a New York City háza tályáról

A New York City labdarúgócsapatának háza táján nagy a mozgolódás, négy labdarúgó csatlakozik a kerethez, mindannyian Európából jönnek, míg Andrea Pirlo beszélt a válogatottságról, terveiről. Összegezzük a történéseket az újoncnál. 

A klub sztárjátékosa ezidáig David Villa volt, most azonban Frank Lampard és Andrea Pirlo is csatlakozik, ezzel pedig kialakul egy nagy triumvirátus. Ezen felül pedig az Athletico Bilbao legendája Andoni Iraola és a Manchester City fiatal 18 esztendős spanyol védője Angelino is bemutatásra került, ahogyan az a képen is látható. 

A New York City történetének első szezonja nem kezdődött jól, a csapat sokáig sereghajtó volt konferenciájában, ám úgy fest, hogy kezd összeérni a keret, az utóbbi hetekben az eredmények is jöttek, az együttes pedig rájátszás közeli pozícióba ért. Az új igazolásokkal kétségtelenül erősödni fog a csapat, az azonban még nagy kérdés, hogy mire lehetnek idén képesek. Ez a jövő zenéje .

Andrea Pirlo beszélt az MLS-ről, két csapattársáról Villa és Lampard személyében, illetve az olasz válogatottról és szerepvállalásával kapcsolatban is állást foglalt -  "Régóta szeretnék az MLS-ben játszani és most végre megvalósult ez a tervem. Azért döntöttem a váltás mellett, mert új impulzusra, valami teljesen új élményre volt szükségem. Azért választottam ezt a csapatot, mert egy felemelkedőben lévő egyesületről van szó, ami a rám jellemző eltökéltséggel és vággyal hajszolja a jó eredményeket. Nem nyaralni jöttem ide, a szurkolók elhivatott és odaadó játékot várhatnak tőlem. Szeretném megnyerni az MLS-t. Tanulmányoztam a csapatot és a bajnokságot és megvan bennünk az ehhez szükséges képesség. Az alapvető cél, hogy bejussunk a rájátszásba, ott pedig aztán bármi előfordulhat.

“Daviddal ma találkoztam és nagyon barátságos volt. Jól esett, hogy örült érkezésemnek. Én is boldog vagyok, hogy egy hozzá hasonló klasszissal játszhatok. Frankkel már régóta, az U21-es korosztály óta küzdünk egymás ellen klub- és válogatott szinten. Most végre csapattársak leszünk. Nagyon tisztelem az eredményei miatt, ő egy igazi legenda.”

"Az MLS-be igazolásom nem változtat semmit az olasz válogatottal kapcsolatos terveimen. Szeretnék úgy teljesíteni, hogy meghívót kapjak majd a jövő évi Európa-bajnokságra."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése