2015. július 8., szerda

Felkészülés: Megkezdte a Valencia, Mina góllal debütált

A spanyol klubcsapatok játékosai egyes helyeken még rövid pihenőjüket töltik a fárasztó szezont követően, míg mások már tréningeznek. A felkészülési mérkőzések sorát azonban még nagyon egyik csapat sem kezdte meg, ezen a téren fecskének számít a denevér, avagy a Valencia labdarúgócsapata. 

Belegondolva, persze nem kell sajnálni őket, egy Real, Atletico, vagy éppen Barca játékos roppant fáradt lehet, így jár nekik a pihenő, egy kis felfrissülés, ugyanis ezen klubok sokkalta több tétmérkőzést játszanak, mint a középmezőny, vagy éppen az alsóház csapatai. A regenerálósásra azonban így sincsen sok idejük, a labdarúgás száguldó cirkusza nem igazán ismer stop táblát. 

Wiener (osztrák) - Valencia 0-4
G: - ill. Rodrigo (8.), Negredo (15.), Gaya (24.), Mina (52.)

A Valencia első ellenfeléül egy osztrák harmadosztályú csapatot választott, hogy aztán majd hétvégén már Premier League ellenféllel mérkőzzön meg a Southampton személyében. A Wiener legyőzése nem jelentett gondot, a találkozó teljes mértékben a célt szolgálta, azaz a felkészülést. A gólok sorát Rodrigo nyitotta, majd betalált Negredo és Gaya is. A záró akkord az új támadó Mina nevéhez fűződik, a 10 millió euróért vett ifjú reménység első mérkőzésén góllal debütált.

La Liga csapatok meccsei pénteken és szombaton:
Péntek 20:45 Celtic - Real Sociedad

Szombat 17:00 Athletic Bilbao - Krasnodar
Szombat 17:05 Southampton - Valencia

A csütörtöki nap folyamán hivatalos felkészülési mérkőzés keretein belül nem lép pályára spanyol élvonalbeli klub.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése