2015. április 22., szerda

Dortmund: Angol sztárcsapat célkeresztjében Immobile

A Gianluca di Marzio értesülései szerint könnyen előfordulhat, hogy a Serie A előző kiírásának gólkirálya, azóta a Borussia Dortmund csapatát "erősítő" Ciri Immobile a Premier Leagueben kezdi meg a következő szezont.
A 25 esztendős támadó a 2013-2014-es szezonban került előtérbe, létezéséről az olasz foci szerelmesei tudtak, ám a nagyvilág számára ismeretlen volt. Ekkor a Torino színeiben parádés szezont futott, 22 találatával pedig gólkirályi címet szerzett megelőzve a 20 gólos Luca Tonit. 

A jó produktumra természetesen felfigyelt Európa, s a Borussia Dortmund lett a befutó egy 19,4 millió eurós vételárral, melyet a támadó ezidáig nem tudott meghálálni, s erre valószínűleg már nem is nagyon lesz lehetősége. Mindössze 19 Bundesliga meccsen jutott szóhoz, s 3 gólt jegyez, míg a szezon egészét, s minden sorozatot figyelembe véve 28 meccsen 10-szer tudott eredményes lenni. Nem illik bele a Klopp által elképzelt szisztémába, nem tudta felvenni a német foci ritmusát, így a BVB a nyáron túladhat rajta. Piaci értékét 15 millió euróra taksálják, s kérőből sincsen hiány, a Juve és az Inter kivételével gyakorlatilag minden olasz sztárklub révén felsejlett már neve, a Milan és a Lazio pedig akár komoly kérő is lehet. Spanyol honból a Valencia érdeklődik, ám úgy fest egy Premier League csapat is harcra kelhet.

A Liverpool csatárgondokkal küzd, Lambert és Balotelli szerződtetése is jó nagy luftnak bizonyult, így a nyáron mindenképpen támadót szeretnének az Anfieldre csábítani, minőségi támadót. Sokan erre bizonyára felhördülnek, ám nem tudhatjuk, hogy Immobile és az angol foci hogyan illik össze. Úgy fest azonban, hogy Rodgers elképzeléseibe beleillene az olasz...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése