2015. február 11., szerda

Premier League: Elkeltek a közvetítési jogok, brutális pénzek mozognak

Jelenleg a Sky Sports és a BT Sport kezében vannak a Premier League közvetítési jogai a Szigetországban, s ez a következő három szezonban is így lesz. A két társaság megegyezett a Premier League illetékeseivel, emberfeletti, brutális pénzek cserélnek gazdát. 

Az angol élvonal a világ egyik ha nem a legerősebb bajnoksága, a spanyol pontvadászat mellett pedig a legnézettebb, így nem csoda, hogy hatalmas összegekről beszélünk a közvetítési jogdíjak kapcsán. A Sky Sports és a BT Sport 2012-ben kötött három esztendős megállapodást a ligával, akkor 3,018 milliárd fontot fizettek. Ezen idő alatt változtak a viszonyok, az összeg pedig hatalmasat ugrott, a végső megállapodás 5,136 milliárd fontról szól, a következő három szezonban ennyi pénzért cserébe közvetít majd a Sky Sports és a BT Sport. A tisztánlátás végett ez több, mint 2000 milliárd forint...! Felfogni is nehéz...

Nem csak az öszeg, de a meccsszám is növekedett, a jelenleg is futó megállapodásban az évi 380 mérkőzésből 154 találkozót közvetíthetett a két csatorna, míg jövőre ez a szám 168-ra duzzad. 

Ami a külföldi közvetítési jogokat illeti, egyelőre nem lehet licitálni.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése