2015. február 11., szerda

Angol sztárklub viheti el a vb-n remekelő kapust Ochoat

Bizonyára sokakban élénken élnek még a nyári világbajnokság képsorai, a mexikói kapuvédő Guillermo Ochoa parádés védései, ahogy több ízben is lehúzta a rolót az ellenfelek előtt. A tornát követően nagy reményekkel szerződött a Malaga együtteséhez, most azonban menekülne, menekült volna már a télen...  

A 29 esztendős kapuvédőt ingyen szerezte meg a Malaga, Ochoa pedig nagy reményekkel ékezett, azonban a Copa del Rey meccseken kívül eddig nem jutott neki szerep csak edzésmunka. A vezetőedző Javi Gracia nem őt, hanem a kameruni Carlos Kamenit favorizálja. A korábbi Espanyol hálóőr ráadásul hazája válogatottjának keretéből is kiszorult, így nem volt ott az Afrika Kupán. Ochoa még abban reménykedhetett, hogy majd ekkor kaphat pár bajnoki meccset, ám Kameni számára nem érkezett meg a válogatott behívó, így a mexikóinak pedig elmaradt a bizonyítási lehetőség.

Daily Express arról számol be, hogy két Premier League klub is figyeli a kapuvédőt, s a nyár folyamán megpróbálkozhatnak szerződtetésével. A Liverpool és az Arsenal egymással vetekedhet, persze addig még sok víz lefolyik majd a Dunán.

Ochoa állítólag megkérte a Malaga klubvezetését, hogy távozhasson a tél folyamán, ám sportigazgató közölte vele, hogy maradnia kell.

Megjegyzés: Sok szurkoló úgy gondolja és azt hangoztatja (sajnos nagyon sok ilyen véleménnyel találkoztam az utóbbi időben - szerk.), hogy milyen jó a játékosoknak, válogathatnak a jobbnál jobb lehetőségek közül és oda mennek ahova szeretnének, dúsgazdagon élnek. Nos, ez nem így van, a labdarúgó a modern kor "rabszolgája", egy megfizetett, sok esetben túlfizetett "rabszolga", akinek sorsáról a "nagy halak" döntenek a zöld asztalnál, a pénzhalmok felett. Üzlet, pénz és kofák... a karrier pedig sok esetben nem számít, vagy csak másodlagos...! Persze sokan szeretnének ilyen "rabszolgák" lenni, ki nem...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése