2015. február 11., szerda

Két kulcsemberét is elvesztette az Arsenal

Hiába a nyögvenyelősen megszerzett három bajnoki pont a Leicester City ellenében, sem a szurkolók, sem pedig Arsene Wenger öröme lehet felhőtlen, ugyanis két kulcsjátékos is megsérült.  

Noha a Leicester elleni három pont a zsebben, 2-1-re nyertek az Ágyúsok, fájdalmas győzelem volt a kedd esti, ugyanis Alexis Sanhez és Aaron Ramsey is megsérült. Az eset vészjósló, Wenger is aggodalmát fejezte ki, ráadásul jön a Bajnokok Ligája folytatás, egy újabb front, ahol a csapat helyt szeretne állni, tovább szeretne jutni.

"Sánchez kapott egy nagyot a térdére, attól a pillanattól fogva nem volt formában. Nem tudom, mennyi ideig nem számíthatok rá, ha kiesik, egyelőre még nem beszéltem az orvossal. Már a szünetben le akartam hozni, akkor azt mondta, rendben lesz, de a folytatás során láttam, hogy nem javult a helyzet" - mondta Wenger a találkozót követően. 

Rájár a rúd a chileire, ugyanis ezen a mérkőzésen tért vissza két hetes kihagyást követően, ezidáig izomproblémával küszködött. A francia trénernek talán nem kellett volna megvárnia a félidőt, le kellett volna hozni az eset után a sántikáló Sanchezt. Persze utólag okos az ember...

Ami Ramsey sérülését illeti, Wenger így kommentált - "Még nem tudom, mennyire súlyos, de nem nézett ki jól. Mikor egy játékos hirtelen megáll és azonnal le kell ülnie, az nem jelent jót. Egyre sűrűbben fordulnak elő különböző izomsérülések, még nem találtuk meg ezeknek az okát. Mikel Arteta, Jack Wilshere és Theo Walcott ízületi problémákkal küzdött, azokkal nem tudunk mit tenni, de az izomsérülések aggasztóak."

Ramsey ráadásul csereként szállt be a meccsbe Walcott helyére, ám mindössze nyolc perc játék után jelezte, hogy gond van. A sérültek listája így bővült, a fent említett két labdarúgó csatlakozott a Debuchy, Arteta, Diaby, Chamberlain négyeshez. 

Nem túl jó előjel ez, hiszen jön az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája párharc, hétvégén a Middlesbrough  elleni FA-Kupa meccs, majd a Crystal Palace és az Everton elleni bajnoki. Úgy fest ez a sérüléshullám nem szűnik, végig kíséri az Ágyúsok szezonját

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése