2015. január 9., péntek

Válogatott középpályást igazolhat a Fiorentina

Úgy fest, hogy szűk egy esztendőt követően elhagyja a kínai Guangzhou Evergrande csapatát Alessandro Diamanti, aki Marcelo Lippi hívószavára hagyta el Európát. Bajnokságot nyert, ám a sikeredző távozásával, ő is a tettek mezejére léphet. Három Serie A klub is vinné, ám a hírek szerint a Fiorentina lehet a befutó. 

A 31 esztendős támadó középpályás számos olasz csapatban megfordult karrierje során, sőt még a Premier Leagueben is kipróbálhatta magát a West Ham United mezét magára öltve. Karrierjének legsikeresebb időszaka azonban a bolognai korszakához fűződik, ekkor rendszeres tagja volt az olasz válogatott keretének. Kínai szerepvállalásával némileg periférián kívülre került, ám lehet, hogy most jön el karrierjének nagy lehetősége.

A Hellas Verona mellett az AC Milan is érdeklődést mutat iránta, ám az olasz zsurnaliszták úgy tudják a Fiorentina lehet a befutó. 

A német transfermarkt.de mindössze 4 millió euróra taksálja Diamanti piaci árát, akinek 2017-is szóló szerződése van a kínai sikercsapattal, melynek irányítását a korábbi aranylabdás Fabio Cannavaro vette át.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése