2015. január 21., szerda

Kölcsönadta német válogatott középpályását a Chelsea

Újfent kölcsönadta német válogatott középpályását a Chelsea labdarúgócsapata, Marko Marin ugyanis nem fér bele Jose Mourinho elképzeléseibe. Firenze után ezúttal irány Brüsszel. 

Noha álomszerűen kezdődött Marko Marin karrierje, mára mondhatni rémálom lett belőle. A 25 esztendős középpályás a Borussia Mönchengladbach saját nevelésű játékosa, rendkívül fiatalon mutatkozhatott be a felnőttek között, s hamar a csapat húzóemberévé vált. Két szezon után 72 mérkőzéssel a háta mögött igent mondott a Werder Bremen ajánlatára, ahol szintén remek teljesítményt nyújtott. Ekkor volt eddigi karrierje csúcsán, piaci értéke 13 millió euróra emelkedett, a Chelsea pedig leigazolta. Ezen váltás azonban a mai napig tartó törést hozott karrierjében. Londoni 2012-es érkezése óta mindössze 16 mérkőzésen erősítette a kékeket, rendszeresen a kölcsönadása mellett teszik le a voksot.

Egy szezonon át erősítette a Sevilla csapatát, jól játszott, ám visszakerült Londonba, ahol ismételten "számkivetetté" vált, így a nyáron Firenze lett karrierje következő állomása. Az olasz kaland enyhén szólva sem jött be, Serie A mérkőzésen pályára sem lépett, míg az Európa Ligában négyszer kapott lehetőséget. A történethez az is hozzátartozik, hogy a szezon elején sérült volt.

Januárban lejárt a megállapodás, a Fiorentina pedig visszadobta Londonba, ahol Mourinho elképzeléseibe továbbra sem fér bele a német válogatott labdarúgó, aki ott volt a 2010-es világbajnokságon. A Chelsea ezúttal a belga Anderlecht  vezetőivel kötött üzletet, Marin most Juhász egykori csapatában bizonyíthat. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése