2015. január 20., kedd

Atletico Madrid: Pénz áll a házhoz, dúsgazdag befektető a klubnál

A Sport Tv Fieszta című műsorának előzetesében három gigászról beszélnek, a Real Madrid és a Barcelona mellé sorolják az Atletico Madridot. Ha a jelenlegi állapotot nézzük, ez igaz, ám a történelmet, a múltat figyelve nem. Ám a jövő  kifürkészhetetlen és ki tudja, előfordulhat, hogy a Matracosokból is gigász lesz hosszú távon. Ehhez azonban meg kell teremteni a stabil anyagi feltételeket. Úgy fest, hogy jó irányba halad a klub ezen a téren... 

A hivatalos bejelentés még várat magára, ám szerda reggel sajtótájékoztatót tart az Atletico Madrid, a Marca információi szerint azért, hogy bejelentség Wang Jianlin tulajdonrész vásárlását a klubban. Kína leggazdagabb üzletembere 20 százaléknyi tulajdonrészt vásárol a  működtető gazdasági társaságban, s még a télen, azonnali hatállyal 45 millió eurót fektet a klubba. Jöhetnek tehát az új játékosok. Emellett Wang Jianlin egyik bizalmas emberét beültetheti a klub vezérkarába. Az Atletico Madrid pedig rendszeresen túrázni fog Kínában nyári programként felkészülési, illetve gálamérkőzéseket játszva.

Amennyiben stabilizálódik az anyagi helyzet és a klub tud tartani egy bizonyos szintet könnyen lehet, hogy hosszútávon számolni kell vele, mint lehetséges bajnokaspiráns. "Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci"

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése