2014. augusztus 11., hétfő

Két fantasztikus MLS rekord is megdőlt a hétvégén

Potyogtak a gólok és ismételten szemet gyönyörködtető jeleneteknek lehettek szemtanúi azok, akik figyelemmel kísérték Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) mérkőzéseit. Emellett pedig két rekord is megdőlt, vagy mondhatni a múlté lett. 

Nick Rimando a Real Salt Lake 35 esztendős kapuvédője megdöntötte a tavaly visszavonuló Kevin Hartman góltalansági rekordját. Az új rekord 113 MLS mérkőzés kapott gól nélkül. Rimando korábbi csapata a DC United 3-0-ás legyőzését követően zsebelte be az elismerést, melyet innentől minden egyes kapott gól nélküli mérkőzésen tovább növelhet. Az előző rekorder Kevin Hartman a Los Angeles, a Kansas és a Dallas színeiben 416 mérkőzésen szorgoskodta össze 112 mérkőzéses kapott gól nélküli rekordot, mely immáron a múlté. 

A másik rekord magyar idő szerint hajnalban dőlt meg, ez egy úgynevezett álomhatár volt. A Seattle Sounders vezetőedzője Sigi Schmid lett a liga történetének első edzője, aki 200 győztes mérkőzésen irányította csapatait. 61 esztendős tréner a Los Angeles, a Colombus és a Seattle trénereként hozta össze a rekordot.

Végül pedig ha már MLS, akkor nézzük meg, hogyan áll a bajnokság, illetve mi a helyzet a góllövőlista élmezőnyében:

1. Wright-Phillips (New York) 18 gól
2. D. Dwyer (Kansas City) 14 gól
2. E. Torres (Chivas) 14 gól
4. R. Kean (Los Angeles) 12 gól
5. Defoe (Toronto) 11 gól
6. Le Toux (Philodelphia) 10 gól
6. Plata (Toronto/Real Salt Lake) 10 gól


Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése