2014. augusztus 11., hétfő

Footgolf: Magyar bajnokot avattunk a FociClub.hu versenyen

Hétvégén Kisorosziban a a Magyar Golf Klub gólpályáján bajnokavatásra került sor, miután a FociClub.hu versenyen is diadalmaskodott és behozhatatlan előnyre tett szert Lengyel Béla. Ezzel ő lett a 2014-es Footgolf Országos Bajnokság aranyérmese, a címet két játéknappal a vége előtt tehette zsebre szinte hibátlan teljesítménnyel. A junioroknál és a hölgyeknél is bajnokot avathattunk, míg a senioroknál tovább éleződött a versenyfutás az első helyért. 

Mint mindig ezúttal is jó hangulatban zajlott le a verseny, több mint 50 induló állt rajthoz, köztük több újonc is. Az időjárásra ezúttal nem lehetett panasz, az ilyenkor megszokott nyárias napsütés kísérte végig a versenyt, bár a talaj az elmúlt napok időjárása végett több helyen mélyebb volt. Külön öröm, hogy a junior mezőny ismét népes volt, az ifjú játékosok többen visszatértek nyári nyaralásukból.

Ami a Férfi Felnőtt kategóriát illeti, Lengyel Béla ezúttal sem talált legyőzőre, így öt győzelem és egy második hely után két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert. A dobogó második fogára ezúttal Nagy Balázs állhatott fel, aki így összetettben feljött a dobogó második fokára, míg a bronzérmet ezúttal Bocskai Bence tehette zsebre. Tovább őrzi második helyét Bihary Péter, aki ezúttal csupán 32 pontot gyűjtött. A FociClub.hu legjobbja Őszi Ádám volt 83 rúgással, mely a nyolcadik helyre volt elegendő. A házi verseny nagyon izgalmas, Ősz Nándor 120 ponttal áll, míg Ádám 119-et gyűjtött eddig. A hátralévő két fordulóban sem fogunk unatkozni, hiszen az ezüstérem és a bronzérem sorsa még nem dőlt el. 

Felnőtt 
1. Lengyel Béla / EMFGSE / 72
2. Nagy Balázs / Hole Hunters / 77
3. Bacskai Bence / Hole Hunters / 79



Ami a juniorokat illeti, Kiss Roland lett az országos bajnok, miután második helyezést ért el, megelőzve nagy vetélytársát juhász Donátot, aki sajnos kevés versenyen tudott indulni, ezáltal elszálltak az esélyei. Az aranyérmet a FociClub.hu versenyen végól Papp Marcell zsebelte be, míg továbbra is tartja összetett béli második helyét Kókai Bence, aki ezúttal ötödik lett. A bajnoki arany sorsa tehát eldőlt, a további helyezésekért itt is nagy küzdelem várható.

Junior
1. Papp Marcell / FTC junior / 85
2. Kiss Roland / Sztk footgolf / 88
3. Juhász Donát / FTC junior / 90



Ami a senior kategóriát illeti, hatalmas a káosz, ezt persze vegyük jó értelemben. A mezőny borzasztó sűrű, még semmi nem dőlt el. Ez volt a hatodik forduló és a hatodik győztest avathattuk, továbbra sem tudott senki sem duplázni. Győzelmével Pandur János összetettben feljött a második helyre, míg a másodikként célba érő Dombay Zsolt is lopta a távolságot a dobogó felé. A bronzérem ezúttal Kiss Rudolf nyakába került, eddigi legjobb helyezésével ő is jelezte dobogós szándékát. Az élen továbbra is Pivarcsek Antal áll, előnye 35 pont, tehát nem túl kényelmes. Fantasztikus izgalmak várhatóak a folytatásban, a bajnoki arany sorsa minden bizonnyal az utolsó fordulóban dől majd el.

Senior
1. Pandúr János / Sztk Footgolf / 74 
2. Dombay Zsolt / Milan Footgolf / 77
3. Kiss Rudolf / Sztk Footgolf / 80



Ami azt illeti, az összetettbe hat forduló eredménye számít bele, így aki jobb eredményt ér el eddigi teljesítményénél, esetében a pontszámok kicserélődnek. Ez természetesen csak arra vonatkozik, aki eddig részt vett mind a hat fordulón és pontot szerzett minden alkalommal. A 7. játéknapon tehát a javítás lesz a cél többek számára.

Apropó női kategória! A FociClub.hu versenyzője Ujvári Izabella 300 ponttal megnyerte a bajnokságot, ezúton szeretnénk buzdítani a hölgyeket, legközelebb jöjjenek ki, próbálják meg ezt a remek sportágat. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése