2014. augusztus 6., szerda

BL-selejtező: Tovább vergődött a Zenit, avagy felemás ciprusi öröm - eredmények

Felemásra sikeredett a ciprusi csapatok szerdai játéknapja a Bajnokok Ligájában, ugyanis az AEL Limassial búcsúzott a sorozattól, míg az APOEL kvalifikálta magát a rájátszásba. Ezen eredmények tudatában pedig fellélegezhettek a Zenit szurkolói, az orosz bajnok szintén továbbjutott. 

Zenit Szentpétervár - AEL Limassol 3-0 (0-0)
G: Rondon (55.), Danny (88.), Kerzhakov (90+2.-büntető) ill. -
Tj: a Zenit 3:1-es összesítéssel

A hazai ciprusi győzelmet követően reménykedve érkezett az AEL orosz ellenfeléhez, ám a két csapat közötti tudáskülönbség a pályán kiötlött. A találkozót teljes mértékben a Zenit irányította, ám kis híján sikerült az AEL-nek döntetlenre menteni a párharcot, ugyanis a 88. percig csupán 1-0-ra vezetett Villas-Boas csapata Rondon találata révén. A vége előtt két minutummal azonban jött Danny, majd az i-re a pontot Kerzhakov tette fel a hosszabbításban büntetőből. A Zenit 38 kapuralövési kísérletet jegyzett, míg az AEL csupán kettőt.

APOEL - Helsinki JK 2-0 (2-0)
G: Sheridan (18.), De Vincenti (43.-büntető)
Tj: az APOEL 4:2-es összesítéssel

Az idegenben elért 2-2-es döntetlent követően a párharc egyértelmű favoritjává lépett elő az APOEL, mely az utóbbi években rendszeres főtáblása vagy a Bajnokok Ligájának, vagy az Európa Ligának. Mezőnyben kiegyenlítő közdelem zajlott, ám a hazaiak voltak pontosabbak. Sheridan a 18. percben az APOEL felé billentette a mérleg nyelvét, majd az első játékrész hajrájában De Vincenti büntetőből duplázta meg csapata előnyét. A második játékrészben többet próbálkozott a Helsinki, ám szépítésre sem futotta, ezzel pedig kiesett a finn bajnok.  

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése