2014. július 16., szerda

Huszti Kínába szerződött, megvan új csapata - hivatalos

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hannover labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be Huszti Szabolcs távozását. A korábbi magyar válogatott középpályás új kihívások elé néz, Kínában a Changchun Yatai csapatában folytatja pályafutását. 

“Huszti Szabolcs váltani akart, és mi ezt tiszteletben tartjuk. Köszönjük neki a Hannover 96 színeiben nyújtott jó teljesítményét.” – nyilatkozta Martin Kind, a Hannover elnöke.

A német klub tájékoztatása szerint sikerült egyezségre jutni a Changchun Yatai együttesével, így csupán a formalitások vannak vissza. Szabolcs nemsokára Kínába érkezik és részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja új kontraktusát, mely sokkal inkább anyagilag, mintsem szakmailag lesz remeknek mondható váltás.

Ami a Changchun Yatai együttesét illeti, a klubot 1996-ban alapították. A Chinese Super League, tehát az első osztály tagja a csapat immáron 2006 óta. A csapat egyszeres bajnoknak mondhatja magát, második szezonjában 2007-ben ült fel a trónra, majd két évvel később ezüstérmet szerzett. A jelen nem annyira fényes, 2013-ban éppen hogy megmenekült az együttes a kiesés elől, 14. helyen zárt, míg az idei pontvadászatban 14 forduló után a 11. pozíciót foglalja el 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel, 15-16-os gólaránnyal.

A csapat otthona a 25 ezer néző befogadására alkalmas DevelopmentAréna, melyet 2002-ben adtak át. A csapat hazai mérkőzéseire átlagosan 12-13 ezer néző látogat ki.

A keretet többnyire kínai labdarúgók alkotják, Huszti az ötödik légiósa lesz a jelenlegi keretnek. A csapatnak további magyarnak mondható vonatkozása is van, ugyanis a vezetőedző Dragan Okuka  fia Drazen Okuka a Diósgyőr játékosa.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése