2014. július 16., szerda

Sokk Torinóban! - Pillanatok alatt esik szét a Juventus, Conte csak a kezdet volt...

Hatalmas a felfordulás a regnáló olasz bajnok háza táján! Kedd este minden előjel nélkül bombaként robbant a hír, miszerint a sikeredző Antonio Conte, aki három év alatt három bajnoki címet nyert a csapattal feláll az Öreg Hölgy kispadjáról. A tréner távozása lavinát indíthat, jelenkorunk legerősebb olasz csapata pillanatok alatt hullhat a porba. 

Három szezon, három bajnoki cím és egyeduralom, ám a legrangosabb kupasorozatban a Bajnokok Ligájában folyamatos kudarc. Mint említettük, a tréner döntésével mindenkit meglepett, még a klubvezetőket is. A torinói klub kedd este jelentette be, hogy a tréner szerződése felbontását kezdeményezte, s nem fogadta el újabb három évre szóló ajánlatukat. Az okokat még mindig keresik, két teória van elterjedőben.

Az egyik az Öreg Hölgy átigazolási politikája lehet, köztudottan "sóher" a klub, 15-20 millió euró fölött nem igazán hajtottak véghez transzfert, ezáltal pedig igazán nagy klasszisokat nem tudtak venni. A fejlődés pedig egy szinten megtorpanhat. A vödörbe utolsó csepp lehetett Arturo Vidal és Paul Pogba lehetséges eladása, sztárklubok hatalmas pénzekkel licitálva versengenek a csapat két klasszisának kegyeiért, s kiválásuk romba döntheti Conte három éves munkáját, ugyanis rájuk építette az együttest. 

A másik teória, ami persze nem zárja ki az előzőt, az nem más, mint hogy Conte megegyezett az Olasz Labdarúgó-szövetséggel, melynek értelmében ő veszi át Prandelli örökét, az Azzurri kispadját.

Azt pedig mondani sem kell, hogy Vidal és Pogba kiválása mivel járhat...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése