2014. május 5., hétfő

Hat gólos meccs és bús Lazio szurkolók

Igen csak eseménydúsra sikeredett az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) hétfői játéknapjának első mérkőzése, melyen a Lazio és az újonc Verona mérte össze tudását. A mérkőzés elképesztő izgalmakat, hat gólt és egy olyan eredményt hozott, mellyel mindkét csapat elütötte egymást a nemzetközi kupaindulástól. 

Lazio - Hellas Verona 3-3 (1-1)
G: B. Keita (30.), Lulic (60.), Mauri (90+3.) ill. Marquinho (37.), Iturbe (69.), Romulo (83.)
Kiállítva: Lulic (86.) ill. Albertazzi (90+2.)

Nagyon úgy fest, hogy jövőre nem láthatják kedvenceiket az Európa Ligában a Lazio fanatikusai, illetve a Hellas Verona is lemondhat a nemzetközi porondról, miután a két csapat hat gólos döntetlent játszott egymással. Az első igazán nagy lehetőség Luca Toni előtt adódott, aki azonban ha centikkel is de a kapufa mellé lőtt. A 30. percben aztán Keita már nem volt pontatlan, Canrdeva hozta kihagyhatatlan helyzetbe a  szenegálit, aki vezetést szerzett a hazaiaknak. Sokáig nem tartott a hazai ultrák örömünnepe, ugyanis hét minutummal később Marquinho lőtt laposan a kapu jobb alsó sarkába.

A második játékrészben ismételten Keita volt főszerepben, valahogy Lulic elé kalamolta a labdát, aki nem kegyelmezett és újra vezetést szerzett a Lazio csapatának. A vendégek válasza aztán ezúttal sem maradt el, a 69. percben Sala ugratta ki csapattársát Iturbét, aki higgadtan a kapus mellett a bal alsóba gurított. Hét perccel a vége előtt aztán Hallfredsson beadásáról lemaradtak a hazaiak, ahogyan Berisha kapuvédő is, így az érkező Romulo pár méterről passzolhatott a kapuba és az Európa Liga indulás küszöbére helyezte csapatát. Kevéssel a vége előtt aztán kiszállt a gólszerző Lulic egy súlyos szabálytalanság miatt. Mikor már mindenki elkönyvelte a Verona győzelmét, jött Albertazzi buta szabálytalansága, melynek kiállítás és büntető lett az eredménye. Az ítélet végrehajtó Mauri volt, akinek lövését előbb védte Rafael, ám a kipattanót nem tudta hárítani, így döntetlen lett a vége.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése