2014. május 5., hétfő

0-3-ról tett csodát tett a Palace, oda a Liverpool bajnoki álma - videóval

Elképesztő mérkőzést hozott az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 37. fordulójának zárómérkőzése. Hiába vezetett ugyanis három góllal a a Liverpool a meccs vége előtt tizenkét perccel, a Palace csodát művelt és döntetlenre hozta a meccset. Ezzel a bajnoki cím torkába került a Manchester City. 

Crystal Palace - Liverpool 3-3 (0-1)
G: Delaney (79.), Gayle (81., 88.) ill. Allen (18.), Sturridge (53.), Suarez (55.)

Az első pillanattól fogva Rodgers tanítványai irányították a meccset, jó pár helyzetet kialakítottak, ám az első játékrész során csupán egyszer tudták megrezgetni a Speroni mögött elterülő hálót. A 18. percben Gerrard szögletét követően Allen fejelt a kapuba.

A második játékrészben aztán két perc alatt megtriplázta előnyét a vörösök, előbb az 53. percben Gerrard tért ölelő átadása után Sturridge talált egy rést az előtte elterülő láberdőben, majd mielőtt eszmélni tudtak volna a hazaiak ismét rezgett a háló, Sterling remekül tálalt Suarez elé, aki nem hibázott. Komoyl zakó elé nézett ekkor a Palace, és még a legvérmesebb szurkolók sem hihettek a pontszerzésben. A 79. percben aztán Jedniak tálalt Delaney  elé, aki védhetetlenül lőtt távolról a jobb felső sarokba. Két percre rá aztán kezdett meleg lenni a pite Bolasie remekül tette középre a labdát az érkező Gayle pedig Mignolat mellett a kapuba belsőzött. Két perccel a rendes játékidő vége előtt aztán jött a liverpooli rémálom, Muray passza Gaye lábán landolt, az ír fiú duplája pedig porba döntötte a Liverpool bajnoki álmait, melynek így mondhatjuk csupán matematikai esélye maradt a bajnoki címre. Ezt innen már csak a City ronthatja el.

A hazai szurkolók érthetően katarzisban ünnepeltek és körülbelül annyira döbbentek voltak, mint a vendég szurkolók, felfoghatatlan, hogy kilenc perc alatt sikerült ledolgozni a három gólos hátrányt.  

Íme a 37. forduló eredményei:
West Ham United - Tottenham 2:0
Aston Villa - Hull 3:1
Manchester United - Sunderland AFC 0:1
Newcastle United - Cardiff 3:0
Stoke - Fulham 4:1
Swansea - Southampton 0:1
Everton - Manchester City 2:3
Arsenal - West Bromwich 1:0
Chelsea - Norwich 0:0

A Premier League állása 37 forduló után:
1. Liverpool 81 pont, 2. Manchester City 80 p. (36 meccs), 3. Chelsea 79 p., 4. Arsenal 76 p. 5. Everton 69 p., 6. Tottenham 66 p., 7. Manchester United 60 p.,... 18. Norwich 33 p., 19. Fulham 31 p., 20. Cardiff 30 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Suarez (Liverpool) 31 gól
2. Sturridge (Liverpool) 21 gól
3. Yaya Toure (Manchester City) 19 gól
4. Agüero (Manchester City) 17 gól
4. Rooney (Manchester United) 17 gól
6. Bony (Swansea) 16 gól
6. Giroud (Arsenal) 16 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése