2014. május 5., hétfő

NB I-es játékos a vb-re készülő európai csapat keretében! - Íme a keret

Ha hazánkat nem is, de az NB I-et képviselheti egy játékos a brazíliai világbajnokságon, ugyanis helyet kapott a bosnyák válogatott 24 fős keretében a Ferencváros kiválósága Muhamed Besic. 

A hétfői napon keretet hirdetett Safet Susic a bosnyák válogatott kapitánya, melyben ott van a magyar csapat légiósa Besic. A keretben található mind a 24 labdarúgó elutazik Brazíliába, s közülük 23 nevezve is lesz a tornára. A hírek szerint Besic ott lesz a nevezettek között, ám az nagy kérdés, hogy a tornán szerepet kaphat-e, ugyanis Susic irányítása alatt most kapott meghívót először a nemzeti csapatba a korábbi válogatott játékos.

Ami öröm Besic számára, az viszont fájdalmas lehet a Ferencvárosnak, mely így kénytelen lesz egyik legjobb játékosát pótolni a véghajrában, ugyanis nemsokára kezdődik a 12 napos összetartás, majd felkészülési meccsek sora. Utolsó két NB I-es bajnokiját így szinte biztosan Besic nélkül vívja majd meg az FTC.

Ami a bosnyák nemzeti csapat felkészülési programját illeti, a 12 napos összetartást és egy a bosnyák utánpótlás-válogatott elleni mérkőzést követően a tengeren túlra repülnek, hogy farkasszemet nézzenek két világbajnoki résztvevővel Elefántcsontpart és Mexikó személyében. Ezt követően Brazíliába utaznak, ahol utolsó felkészülési mérkőzésüket a Santos fiataljai ellen játsszák majd.

Íme a bosnyák válogatott 24 Fős VB-kerete:

Kapusok: Asmir Begovic (Stoke City), Jasmin Fejzic (Aalen), Asmir Avdukic (Borac Banja Luka)

Védők: Muhamed Besic (Ferencváros), Emir Spahic (Bayer Leverkusen), Mensur Mujdza (Freiburg), Sead Kolasinac (Schalke 04), Ermin Bicakcic (Braunschweig), Toni Sunjic (Zorja Luhanszk), Ognjen Vranjes (Elazigspor), Ervin Zukanovic (Gent), Avdija Vrsajevic (Hajduk Split)

Középpályások: Miralem Pjanic (Roma), Senad Lulic (Lazio), Sejad Salihovic (Hoffenheim), Izet Hajrovic (Galatasaray), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibricic (Erciyesspor), Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe), Anel Hadzic (Sturm Graz), Tino Susic (Hajduk Split)

Csatárok: Edin Dzeko (Manchester City), Vedad Ibisevic (Stuttgart), Edin Visca (Istanbul BB)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése