2014. január 3., péntek

Kaposvár: Prukner távozik, helyére román szakember érkezik

Eddig, s nem tovább! Közös megegyezéssel szerződést bontott a Kaposvári Rákóczi FC és Prukner László! Az NB I-ben utolsó helyen serénykedő somogyi együttesnél a bennmaradás a cél, ehhez azonban nagy változásra és úgy hírlik tisztogatásra van szükség. 

A hírt a csapat ügyvezető igazgatója Illés János a klub hivatalos honlapján jelentette be - "Valóban kezdeményeztem Prukner Lászlóval a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, ami még folyamatban van. Ugyanakkor megkezdődtek a tárgyalások Selymes Tiborral az esetleges szerződtetéséről. Egyelőre ennyit tudok mondani, ha lesz bővebb információ, vagy ténnyé válik a szerződésbontás, illetve az új megállapodás, akkor azonnal tájékoztatjuk a honlap olvasóit" - hangzott el az elnök szájából a fent olvasható pár gondolat.

Ezzel tehát az is kiderült, ki lehet Prukner mester utódja, aki 2012-ben érkezett vissza a kaposvári csapathoz, ám ezúttal rövidre sikerült a munkakapcsolat. 

Selymes Tibor legutóbb a román élvonalban szereplő Sageata Navodari csapatánál dolgozott vezetőedzőként, a Rákóczi pedig a második magyar csapata lehet edzőként, ugyanis pályafutását még 2005-ben Sopronban kezdte, majd ezt követően Romániában vállat állást több ízben. 

A leendő Kaposvári edző játékos pályafutása sem hanyagolható. Megfordult az FC Brasov, és a Dinamo Buciresti csapatában, majd Belgiumba szerződött a Cercle Brugge csapatába. Ezt követte az Anderlecht, majd a Standard Liege, míg nem magyar honba tévedt, és volt a Haladás, majd a Debrecen játékosa, míg nem cipruson az AEL Limassol csapatánál fejezte be aktív pályafutását 2005-ben és lett egyből edző. Válogatottként a román címeres mezt öltötte magára 46 alkalommal.

Szerződtetése tehát még nem hivatalos, ahogyan Prukner László távozása sem, hiszen a papírmunka még vissza van. Az új vezetőedző kinevezése jövő héten válhat hivatalossá.

Ez azonban még csak a kezdet! A hírek szerint új tulajdonos is érkezik a somogyi megyeszékhelyre és a játékoskeret is jelentősen átalakul. Lesznek további távozók és érkezők! Mint említettük a cél a bennmaradás lesz... 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése