2014. december 17., szerda

Klubvilágbajnokság: Négyet hintett, döntős a Real Madrid - videóval

Nem kegyelmezett a Cruz Azulnak a Real Madrid, Ancelotti legénysége könnyed sikerrel jutott a FIFA Klubvilágbajnokság döntőjébe. Ronaldo ezúttal nem volt eredményes, a gólpasszokat osztogatta a társaknak. 

Cruz Azul - Real Madrid 0-4 (0-2)
G: - ill. Ramos (15.), Benzema (36.), Bale (50.), Isco (72.)

A Real Madrid kezdőcsapata és a cserék: Casillas - Marcelo, Ramos (Varane 64.), Pepe, Carvajal - Kroos (Khedira 73.), Illarramendi, Bale, Isco (Jesé 76.), Ronaldo - Benzema.

Ha az eredményre tekint az ember, sima madridi győzelmet konstatál, ám a Cruz Azul megpróbálta a legjobbját nyújtani, s bár a gól nem jött össze, a mérkőzés egészét figyelembe véve nem vallott szégyent a mexikói csapat, mely mind mezőnyben, mind pedig kísérletek tekintetében felvette a versenyt Európa jelenlegi koronázott királyával. 

Az első találatra nem kellett sokat várni, egy Kroos szabadrúgást követően Ramos csúsztatott bele remekül a labdába, a játékszert pedig a háló állította meg. Bő fél óra elteltével aztán már kettővel mentek a madridiak, Carvajal ment el remekül a szélen és emelte vissza a labdát az érkező Benzemának, aki közelről a kapuba stukkolt. Két minutummal később aztán Ramos szabálytalanságát követően tizenegyest ítélt a játékvezető, ám Torrado nem tudott tuljárni Casillas eszén, aki hétvégét követően újfent büntetőt hárított. 

A fordulást követően jöttek Ronaldo gólpasszai. Az 50. percben Ronaldo a szélről ívelt a kapu elé, a labda pontosan Bale fejére szállt, aki könnyedén bólintott a kapuba védőjétől elszakadva. A 72. percben aztán Isco állította be a végeredményt, Ronaldo tálalt vissza a szélről, a spanyol befűzte magát két védő között és a kapuba lőtt tizenötről. Győzelmével a Real Madrid döntőt, míg a Cruz a bronzmeccsre készülhet.

Nyolcaddöntő:
Magreb Tétuan (marokkói) – Auckland City (új-zélandi) 0-0  büntetőkkel 3-4

Negyeddöntők:
December 13.: Auckland City (új-zélandi) – ES Szétif (algériai) 1-0 
December 13.: Cruz Azul (mexikói) – Western Sydney Wanderers (ausztrál) 3-1

Elődöntők:
December 16.: Cruz Azul (mexikói) – Real Madrid (spanyol) 0-4
December 17.: Auckland City (új-zélandi) – San Lorenzo (argentin)

Az 5. helyért:
December 17.: ES Szétif (algériai) – Western Sydney Wanderers (ausztrál)

Bronzmeccs:
December 20.: második elődöntő vesztese – Cruz Azul

Döntő:
December 20.: második elődöntő győztese – Real Madrid

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése