2014. december 17., szerda

Guardiola történelmet írt a Bayern München élén

Josep Guardiola rekordokat halmozott az FC Barcelona kispadján, munkásságát mindenki csodálta. Sokan azonban úgy vélekedtek, hogy más klubnál, más bajnokságban, illetve rendszerben nem lesz sikeres, nem tud újdonságot felmutatni. Nos, a spanyol erre rácáfolt, s a Bayern München élén megmutatta zsenialitását, azt, hogy nem egyoldalú edző. 

Guardiola lett minden idők legsikeresebben bemutatkozó edzője a német élvonalban, még soha senki nem tudott 50 mérkőzést követően ilyen mérleget felmutatni, mint a spanyol szakember, aki kétség kívül a szakma egyik legjobbja, a modern kori labdarúgás forradalmára.

Kedd este a Freiburg elleni összecsapás volt Guardiola 50. mérkőzése a Bayern München kispadján. Robbenék 2:0-ás győzelemmel abszolválták a találkozót. A mérleg már-már hihetetlen, 42 győzelem mellett mindössze 6 döntetlen és 2 vereség "csúfítja" az eredménysort, mely meccsenkénti  2,64-es pontátlagot jelent. A gólkülönbség is lenyűgöző, 133 rúgott gól mellé párosul 26 kapott, tehát majdnem két meccsenként kap csak gólt a csapat. Ez az idei szezonban nem állja meg a helyét, ugyanis 16 forduló alatt mindössze három alkalommal kapitulált Neuer, illetve a Bayern München védelme.

Rekord a javából...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése