2014. november 5., szerda

BL: Pályán a Barca és a Cheslea, visszavágna a Roma - előzetes

Kedden két csapat, a Real Madrid és a Borussia Dortmund is biztosította helyét a Bajnokok Ligája idei kiírásának nyolcaddöntőjében. Szerdán a mezőny másik fele is pályára lép, ez pedig azt jelenti, hogy újabb csapatok biztosíthatják helyüket a kieséses szakaszban négy fordulót követően. Nézzük milyen párharcok várnak ma ránk és ki milyen esélyekkel léphet pályára céljának elérése érdekében. 

E csoport:
20:45 Manchester City - CSZKA Moszkva
20:45 Bayern München - AS Roma

Visszavágásra készül az AS Roma, az olaszok a 7:1-es hazai zakót követően ezúttal a Bayern otthonában szeretnének javítani. Sokan féltik Tottiékat, mondván csúfos lenne, ha még egyszer beleszaladnának a késbe, azt azonban megjegyeznénk, hogy közel sincsen akkora különbség a két együttes között, mint azt két hete láthattuk. Guardiola együttese minden esetre továbbra is csúcsformában van, a Dortmund legyőzésével hangolt erre a mérkőzésre. Esetleges győzelmével a Bayern München már most bebiztosíthatja továbbjutó helyét. Ami a csoport második helyezését illeti hatalmas küzdelem várható. A City a CSZKA legyőzésével tehetne nagy lépést a legjobb tizenhat felé, ráadásul a hírek szerint Pellegrini alatt mozog a kispad. Moszkvában két hete megtörtént a fiaskó, ez most nem fér bele az Etihadon.

F csoport:
20:45 Ajax - Barcelona 
20:45 PSG - APOEL

A mai napon letisztulhat az 'F' jelű kvartett, amennyiben a Barca és a PSG is hozza soros mérkőzését. Ebben az esetben mindkét fél továbbjut és már csak az lesz a kérdés, hogy ki lesz a csoportelső, ezt pedig az egymás elleni Nou Campban vívandó mérkőzésen le lehet meccselni. Ennyire azonban ne szaladjunk előre, koncentráljunk a mai napra. Az Ajax ugyanis többször megszorongatta már a katalánokat, fényes holland győzelemre is emlékezhetünk a közelmúltból. Mindkét fél nyílt sisakos támadófocit játszik, és hol máshol mutassa meg az Ajax, hogy mit tud, mint otthon. A PSG hazai közönsége előtt kell, hogy legyűrje az APOEL legjobbjait ahhoz, hogy csoportelsőként várja az 5. fordulót. Apropó, ha már tegnap vártuk Raúl rekordjának megdöntését Ronaldo révén, Messi sincsen sokkal elmaradva, így ezen számsorra majd figyelhetünk, ha az argentin elkezdi termelni a gólokat. Ez nincs kizárva, ugyanis kedveli az Ajax kapuját.

G csoport:
20:45 Maribor - Chelsea
20:45 Sporting - Schalke

Hatalmas zakóba szaladt bele a Maribor két hete a Stamford Bridgen és nicns kizárva, hogy hazai környezetben is hathatós fiaskót kap Jose Mourinho csapatától, mely remek formában van. A Chelsea már ma továbbjutó lehet, ez persze a másik mérkőzés eredményétől is függ. Amennyiben nyer a Schalke a Sporting otthonában ez bekövetkezik. A portugál csapat roppant rosszul melegített, súlyos zakóba szaladtak bele a hazai pontvadászatban. A vázoltaknak megfelelően egy gelsenkircheni győzelem esetén a Schalke is a továbbjutás kapujába léphet.

H csoport:
20:45 Athletic Bilbao - Porto
20:45 Shakhtar Donetsk  - BATE

 A Porto fantasztikusan kezdte az idei sorozatot, most a Bilbao otthonába utaznak a három pontért. A vendéglátó a BL-ben és a spanyol pontvadászatban is pocsékul kezdett, ám egyre több a megbízató jel, hétvégén a Sevilla itta meg ennek a levét. A Bilbao, ha kikap lemondhat a továbbjutás reményéről. A másik mérkőzésen az ukrán pontvadászatban betliző és csak harmadik Shakhtar fogadja azt a BATE Borisovot, mely két hete hetet nyelt be a brazilos ukrán csapattól. Revans, vagy újabb zakó!? Késő estére már tudni fogjuk a választ.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése