2014. szeptember 13., szombat

Premier League: Csúcsrangadóra felkészülni! - előzetes

Az EB-selejtezőket követően ismételten visszatér a labdarúgás a Premier League pályáira, nem is akármilyen mérkőzésekkel jelentkezik a világ egyik, ha nem a legerősebb pontvadászata ezen a hétvégén. Komoly erőfeszítések várnak London sztárcsapataira, mind a Chelsea, mind pedig az Arsenal igen komoly mérkőzéssel számolhat, ám a Tottenham sem mehet biztosra...! Bár ki mehet biztosra a Premietr Leagueben...!? 

A 4. forduló és egyben a játéknap is a legjobban várt találkozóval kezdődik, két tán csalódott együttes csatájával, ugyanis sem az Arsenal, sem pedig a regnáló bajnok Manchester City nem úgy kezdte az idei szezont, ahogyan azt a szurkolók elvárták volna. Mindkét csapat számára hatalmas fontossággal bír a találkozó, a Polgárok a Stoke elleni hazai vereséget feledtetnék, míg az Ágyúsok a Leichester és az Everton ellenni döntetlent söpörnék a szőnyeg alá. Tavaly az Emiratasben döntetlent játszottak a felek, míg a Ligakupában könnyed Arsenal siker született, ám utóbbi ténylegesen más lapra vethető eredmény.

Ezt követően a megszokott szombat délutáni 16 órás időpontban jön az igazi meccsdömping, melynek küzdelmei közül kiemelkedik az eddig két száz százalékos együttes a Chelsea és a Swansea csatája. Mondanunk sem kell, hogy ki a találkozó esélyese, ám ne feledjük, a walesi kiscsapat mar lopott három pontot az Old Trafford gyepéről idén. 

Kiesési rangadó vár a Crysral Palace  és a Burnley együttesére, míg a rajton igen csak beragadó Newcasle, az újjáépítés alatt álló Southampton vendége lesz. Az újonc Leichester ezúttal a Stoke otthonában próbálkozhat a pontlopással, míg a Sunderland az eladósorra kerülő "Csirkéket" fogadja. Az eddig csalódást keltő szereplést bemutató Everton ezúttal a WBA otthonában találhat magára, amennyiben a ködös alibión erre alkalmas lesz.  

A játéknapot a Liverpool hazai mérkőzése zárja, a vörösök ellenfele a QPR lesz, mely legutóbb győzelemmel hagyta el a játékteret. Balotelli bemutatkozhat új csapatában, történelmi pillanatok elé nézünk.

Vasárnapra egyetlen egy mérkőzés marad, a Manchester United kerül előtérbe. Van Gaal együttese hazai környezetben fogadja az Aston Villa csapatát, mely sok jóra nem számíthat, ugyanis a Vörös Ördögök számára nemhogy hat, kilenc pontos mérkőzés lesz ez a hétvégi. Egy esetleges pontvesztés drámai következményeket hordozhat magában...

A forduló zárómérkőzése szokás szerint hétfőre marad, két középcsapat a Hull City és a West Ham ütközete zárja a negyedik karikát. 

Szombat
13:45 Arsenal - Manchester City (Digi Sport 1)
16:00 Chelsea - Swansea (Digi Sport 1)
16:00 Crystal Palace - Burnley
16:00 Southampton - Newcastle United
16:00 Stoke - Leicester
16:00 Sunderland AFC - Tottenham
16:00 West Bromwich - Everton
18:30 Liverpool - Aston Villa (Digi Sport 1)

Vasárnap
17:00 Manchester United - Queens Park (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Hull - West Ham United (Digi Sport 1)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése