2014. szeptember 13., szombat

PL: Diego Costa triplájával élen a Chelsea

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) két száz százalékos együttese a Chelsea és a Swansea találkozott a szombati játéknap során, s a londoniak Diego Costa remek befejezéseinek köszönhetően kiütötték a walesi meglepetéscsapatot. Megkezdte a zárkózást az Everton, míg újfent pontokat vesztett a Spurs. 

Chelsea - Swansea City 4-2 (1-1)
G: Diego Costa (45., 56., 67.), Remy (81.) ill. Terry (11.-öngól), Shelvey (86.)

Hamar néma csend lett a Stamford Bridgen, ugyanis Terry öngóljával már a 11. percben vezetett a Swansea, mely mezőnyben jól tartotta magát, ám a kapu előtt többnyire elfogyott a tudomány. Az első játékrész utolsó pillanataiban aztán megérett az egyenlítő találat, Fabregas remekbe szabott átadását Diego Costa váltotta góllá.

A fordulást követően aztán már a vezetés is megvolt Mourinho együttesének, Diego Costa és Fabregas újfent remek összjátékot mutatott be, melynek végén Fabianski nyúlhatott a mögötte elterülő hálóba. A 67. percben aztán a csereként érkező Ramires tetszelgett előkészítő szerepkörben, Diego Costa pedig már mesterhármasnál járt, ezzel magabiztosan vezetve a Premier League góllövőlistáját. Az utolsó tíz percre is maradt esemény, a nyáron szerződtetett Remy is bemutatkozott, Oscar előkészítése után talált a kapuba. A mérkőzés végeredményét a walesiek védekező középpályása Shelvey állította be. Győzelmével a Chelsea immáron egyedüliként listavezető, míg a Swansea jelenleg még mindig második.

West Brom - Everton 0-2 (0-1)
G: - ill. Lukaku (2.), Mirallas (67.)

Megindult a felfelé vezető úton az Everton, mely Gera Zoltán korábbi együttesét gyűrte le idegenben. Lukaku gyorsan megszerezte a vezetést a liverpooli kékeknek, majd Mirallas a második játékrész közepén növelte az előnyt. A WBA nem tudott válaszolni.

Sunderland - Totenham 2-2 (1-1)
G: Johnson (4.), Kane (82.-öngól) ill. Chadli (2.), Eriksen (48.)

Liverpooli vereségét leszámítva eddig jól szerepelt a Spurs, ám a Sunderland nem hagyta magát. A felek roppant gyors gólváltással nyitották a találkozót, majd a 48. minutumban másodszor is vezetést szereztek a londoniak. Az előny azonban nem tartott ki, Harry Kane a saját kapujába talált, ezzel pedig otthon tartott egy pontot a Sunderland, mely továbbra is nyeretlen.

Southampton - Newcastle 4-0 (2-0)
G: Pellé (6., 19.), Cork (54.), Schneiderlin (90+4.) ill. -

Továbbra sem megy a Szarkáknak, ezúttal a nyáron szétvásárolt Southampton gurított egy négyest a fekete-fehéreknek, akik ezzel továbbra is liga utolsók. A Szentek első két gólját Pellé jegyzete, aki úgy fest jó vétel volt. Ami a Southamptont illeti, ha így folytatják, idén is meglepetéscsapatként számolhatunk velük.

Stoke - Leichester 0-1 (0-0)
G: - ill. Ulloa (64.)

Az Arsenal elleni döntetlent követően újabb meglepetést hozott a Leichester, mely ezúttal a Stoke otthonából csente el a három pontot, ezzel pedig újoncként egyenlőre a középmezőnyben foglal helyet.

Crystal Palace - Burnley 0-0 

Kiegyenlített mérkőzést hozott a Palace és az újonc Burnley összecsapása, gól nem született, ezáltal pedig sokkalta előrébb sem jutottak a felek.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése