2014. szeptember 13., szombat

PL: Négy gólos döntetlen a derbin, örülhetnek a riválisok!

A Manchester City Emirates béli vendégjátékával megkezdődött a Premier League  negyedik fordulója. A mérkőzést követően azonban sem az Ágyúsok, sem pedig a Polgárok nem örülhettek, ellenben a bajnoki címre törő riválisok... 

Arsenal - Manchester City 2-2 (0-1)
G: Wilshere (63.), Sanchez (73.) ill. Agüero (28.), Demichelis (83.)

Mindkét együttes határozottan kezdte a mérkőzést. Az első valamirevaló helyzetet a 12. percben jegyezhettük fel, ekkor az újonnan szerződtetett Danny Welbeck szerzett labdát, ám lövése mintegy 18 méterről csupán kívülről súrolta a kapufát. A túloldalon Agüero nem hibázott a 28. minutumban, Navas futott el a jobb szélen, s passzolt a centerező argentin elé, aki köszönte szépen és Szczesny kapujába gurította a játékszert. A vezető találatot követően aztán kis híján megduplázta előnyét a City, ám Davis Silva sután találta el a labdát, mely így könnyedén vándorolt a lengyel kapuvédő ölébe. 

A fordulást követően az 59. percben egy Clichy helyzetet jegyezhettünk fel, ám amilyen szépen megcsinálta magának a helyzetet a vendégek játékosa, olyan csúnyán rúgta mellé azt. A 63. minutumban aztán jött Jack Wilshere, aki Ramsey remek labdája után a jobb felsőbe lőtt. Tíz perccel később aztán már az Ágyúsoknál volt az előny, a nyáron az FC Barcelonától érkező Sanchez volt eredményes , bombája a léc alá csapódott, Hart esélytelen volt. Az Arsenal győzelmét Ramsey biztosíthatta volna be, ám remek helyzetben csúnyán a jobb kapufa mellé lőtt a walesi. A kihagyott helyzet megbosszulta önmagát, a 83. percben egy szögletre Demichelis érkezett, s bólintott a kapuba, tán ha Szczesny nem ér bele, akkor Flamini kifejeli a  labdát, ám nem így történt, a Polgárok egyenlítettek, ezáltal pedig a riválisok örvendhettek, ugyanis mind az Arsenal, mind pedig a City újfent fontos bajnoki pontokat vesztett.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése