2014. szeptember 27., szombat

Gerrard szabadrúgására hatalmas bombával válaszolt az Everton

Döntetlennel zárult a a 223. Merseyside Derby, bár a mérkőzést végig a vörösök irányították, s több lehetőségük volt, hogy tetemes előnyre tegyenek szert, ez nem sikerült, a vendégek pedig az utolsó pillanatban egy hatalmas bombagóllal egyenlítettek.

Liverpool - Everton 1-1 (0-0)
Liverpool, Anfield 45632 néző; Vezette: Martin Atkinson
Liverpool: Mignolet -Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno - Henderson, Gerrard, Lallana, Sterlibg, Markovic (Coutinho 60.) - Balotelli (Lambert 88.).
Everton: Howard - Baines, Jagielka, Stones, Hibbert (Browning 73.) - Barry, Besic (Eto'o 80.), McCarthy, Mirallas (McGeady 31.), Naismith - Lukaku.
Gólszerzők: Gerrard (65.) ill. Jagielka (
Sárga: Gerrard (69.), Moreno (93.) ill.Barry (2.)
Kiállítása: - ill. -

Habár mezőnyben egyenlő rangúnak bizonyultak a felek, a kapu előterébe élve a Liverpool volt sokkalta aktívabb az első játékrész folyamán. Ezt hűen tükrözi a kísérletek száma is, mely 16-3 volt a szünetben. Ennek ellenére a vörösök támadóalakulata nem tudott a kapuba találni, vagy pontatlanok voltak, vagy pedig Howard hárított. Ilyen eset volt például a 11. minutumban Lallana fejesem ám az amerikai kapuvédő bravúrral hárított. A hajrában aztán Makovic előtt adódott remek lehetőség, ám lövése, ha hajszállal is, de a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második játékrészben aztán megjött a várva várt gól, a 65. percben Gerrard szabadrúgásból lőtt a bal felső sarokba. Howard beleért a labdába, ám hárítani nem tudott. Két minutummal később aztán Balotelli kis híján megduplázta a vörösök előnyét, ám közelről Sterling átadását követően a felső kapuvasat találta el. A vörösök nem elégedtek meg az egy gólos vezetéssel, Sterling lövését blokkolni tudták a védők, majd a kipattanót Henderson lőtte el, ám középre tartott, Howard magabiztosan hárítani tudott. A 80. percben aztán Balotelli riogatta a vendég híveket, ám messziről eleresztett lökete nem talált kaput. Az Everton a második játékrészben teljesen veszélytelen volt Mignolet kapujára, ám elég volt egyetlen kiválóan eltalált lövés is ahhoz, hogy az Everton egyenlítsen. Egy kipattanót Jagielka talált el ámulatosan, a labda zsinóron szaladt a bal felső sarokba. A meccs képében nem volt benne az egyenlítés. A döntetlennel egyik gárda sincsen előrébb...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése